Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σχιστό: Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται!Σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας  δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο Σχιστό, έπειτα από προφορική εισαγγελική εντολή, για να σπάσουν με γερανοφόρα οχήματα και τριαξονικά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων, από τους κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τον Λαό της Πόλης επιλέγουν ΜΕΡΑ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου διοργανώνεται από τον Δήμο νέα κινητοποίηση και οι δημότες οφείλουν να είναι εκεί! 


Η ανακοίνωση του Δήμου: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Καταγγέλλουμε τη χθεσινοβραδινή (1:00 π.μ.) καταδρομική επίθεση των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς της Περιφέρειας Αττικής στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό. Η εντολή δόθηκε προφορικά στις αστυνομικές δυνάμεις από την Εισαγγελέα Πειραιά, μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.
Η επίθεση συνοδεύτηκε με προπηλακισμούς και απειλές για συλλήψεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και των εργαζομένων του δήμου που βρίσκονταν στα απορριμματοφόρα, τα οποία είχαν κλείσει την είσοδο του ΣΜΑ.
Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή οφείλουν να σεβαστούν και να αφουγκραστούν την οργή και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας που για δεκαετίες επωμίστηκε το βάρος των σκουπιδιών.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες μας για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του δήμου μας αλλά και των κατοίκων του Πειραιά θα συνεχιστούν μ ένα και μοναδικό αίτημα. ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ. Διεκδικούμε μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Δεν ανεχόμαστε άλλο να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής.