Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Τελικά ετοιμάζεται "πολεοδομική μελέτη";

Ανακοίνωση του Γ. Τσιρίδη:                        <  ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
****************************

Στην προχτεσινή συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ο αντιδήμαρχος (απόντος του δημάρχου) παραδέχτηκε ότι ο Δήμος ετοιμάζει πλέον μια "πολεοδομική μελέτη". Φυσικά ο αντιδήμαρχος έκανε λάθος. 
Αν ο Δήμος ετοίμαζε πολεοδομική μελέτη, αυτή θα έμπαινε υποχρεωτικά στο τεχνικό του πρόγραμμα. Ωστόσο μέσα από τα λόγια του, έστω και με το λάθος που έκανε, αποκάλυψε ότι ο Δήμος έχει παραδεχτεί την εγκληματική του αστοχία να αγνοήσει τις προτάσεις μας κι ότι εντέλει κινείται στην σωστή κατεύθυνση. 

Για να διορθώσουμε τον αντιδήμαρχο θα σημειώσουμε ότι ο Δήμος θα κάνει, μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης με το Πολυτεχνείο, μια ΕΡΕΥΝΑ (το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να κάνει μελέτες εκ του νόμου) η οποία θα οδηγήσει εντέλει με τα συμπεράσματά της στην ανάγκη να γίνει ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ με διεθνή διαγωνισμό. Το ακόμα πιο σωστό θα είναι να καταρτιστεί και μια ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για την ανάπλαση σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν.2508 (άρθρ0 10). Φυσικά η έρευνα αυτή θα αποτελέσει το αναγκαίο και χρήσιμο εργαλείο μας απέναντι στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που έχει θέσει στο Σ,τ,Ε η Εθνική Τράπεζα.

Τέλος πάντων, ο Δήμος μπήκε στην σωστή κατεύθυνση μετά από επέμβαση του Σύριζα που δεν μπορούσε να βλέπει ένα μεγάλο του έργο-προσφορά στην περιοχή μας (Ν.4342/15) να κινδυνεύει να ανατραπεί εξαιτίας της ολιγωρίας και των λαθών της διοίκησης που στήριξε και εξέλεξε πανηγυρικά το 2015 και το 2019. 
Χαιρετίζουμε το γεγονός και απαιτούμε να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης με το Πολυτεχνείο και της επακόλουθης Πολεοδομικής Μελέτης Ανάπλασης. Η αδιαφάνεια πρέπει να λάβει τέλος για να μην έχουμε επανάληψη των ίδιων λαθών.>