Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Σημαντική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με θέματα"φωτιά"

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο! Είναι η δεύτερη συνεδρίαση της χρονιάς και το βασικό θέμα συζήτησης είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέβαλε η Cosco για το λιμάνι του Πειραιά!  
Η ΜΠΕ στάλθηκε από τη δημοτική αρχή στους επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι, έχει λήξει η επίσημη περίοδος διαβούλευσης, θα τοποθετηθούν  θα κάνουν διορθωτικές προτάσεις και θα ζητήσουν παρεμβάσεις από τον Δήμο. 
Η ΜΠΕ αφορά το Κυκλοφοριακό, τους αέριους ρύπους, τα τοξικά ιζήματα βυθού, την αντιπλημμυρική προστασία, τα ανοίγματα της πόλης στη θάλασσα και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τα έργα που έχουν γίνει ή γίνονται από την Cosco. 
Ήδη ο δήμαρχος συμμετείχε στη σύσκεψη των δημάρχων της ευρύτερης περιοχής Πειραιά, όπου συμφωνήθηκε να υπογραφεί κοινό πλαίσιο προτάσεων! Ακόμα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Δήμου Πειραιά για το ίδιο θέμα, οπότε θα διευκολύνει τους δημοτικούς συμβούλους που δεν θα έχουν χρόνο να  μελετήσουν την πολυσέλιδη ΜΠΕ του ΟΛΠ και να πάρουν θέση! Ο Δήμος Πειραιά για το θέμα συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία μελέτησε το θέμα και παρουσίασε την έκθεση της στο Δημοτικό συμβούλιο, το οποίο την ψήφισε σχεδόν ομόφωνα!
Δείτε την έκθεση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σχετικά με την Μ.Π.Ε της Ο.Λ.Π. Α.Ε εδώ
  ... 
Μεγάλο θέμα, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, αλλά σίγουρα θα  συζητηθεί είναι η ανακοίνωση της περιφέρειας για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων,  "σκουπιδοεργοστασίου" για κάποιους, που αλλού,  στο Σχιστό. 
Ναι η ανακύκλωση είναι αναγκαιότητα και πολιτισμός! Υπάρχουν, όμως, θέματα και πολλά ερωτήματα και σίγουρα θα κληθούν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής να απαντήσουν, εάν έχουν τη σχετική ενημέρωση.
 π.χ. Πόσους τόνους σκουπιδιών θα επεξεργάζεται το εργοστάσιο; Τα σκουπίδια πόσων δήμων θα έρχονται στο Σχιστό; Θα υπάρχει η δυνατότητα και θερμικής επεξεργασίας;  Θα υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη για την επιβάρυνση που θα δέχεται η περιοχή; Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε περιοχή, αλλά το Κερατσίνι που είναι περικυκλωμένο, από την επιβάρυνση του λιμανιού (κυκλοφορία, καυσαέριο, ηχορύπανση κλπ), Ψυττάλεια, τα εργοστάσια, τα καζάνια, την ιχθυόσκαλα, τα δύο νεκροταφεία, το παζάρι της Κυριακής, τον ΒΙΠΑΣ... 
Σε κάθε περίπτωση, η πόλη θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση, χωρίς περιθώρια άλλων σκέψεων, για το θέμα: Εργοστάσιο Επεξεργασίας απορριμμάτων!
 ... 
Όμως, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία δεν πρέπει  λόγω τη σπουδαιότητας του πρώτου θέματος και του θέματος με τα σκουπίδια να συζητηθούν στα γρήγορα! 
Συγκεκριμένα στα θέματα 8 και 9 της ημερήσιας διάταξης ζητείται παράταση της συμβατικής προθεσμίας για δύο έργα. 
 α.Το έργο "Ανάπλαση της περιοχής Καστρακίου" ένα έργο το οποίο ξεκίνησε πριν τις εκλογές και σήμερα δεν εκτελούνται εργασίες.
 β. Το έργο "Ανακατασκευή πεζοδρομίων σχολικών μονάδων" ένα έργο που έχει πάρει μία παράταση και θα έπρεπε να παραδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σχολεία τα πεζοδρόμια γύρω τους είναι σκαμμένα και δημιουργούν πολλές δυσκολίες στην διάβαση (εδώ). Οι λόγοι που ζητείται παράταση θα αναλυθούν στη συνεδρίαση, τα έργα όμως έχουν χρονοδιάγραμμα γνωστό σε όσους τα αναλαμβάνουν. Οπότε κάθε απόφαση για παράταση καλό είναι να συνοδεύεται με ένα πλαίσιο προϋποθέσεων για την έγκαιρη παράδοση των έργων.



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Μ.Π.Ε.) ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΕ Η COSCO ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΝΟΜΙΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΝΑΚΟΥΣ- ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ-ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΘΕΜΑ 3ο: ΛΥΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ¨Π. ΣΑΛΠΕΑΣ¨

ΘΕΜΑ 4ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2020.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 87.965,00 € ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 88/2018 (ΑΔΑ:ΩΖΨΩΕΣΖ0Κ) ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ESCROWACCOUNT) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016»«Α.Π. 4:ΑΣΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ»

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)»

ΘΕΜΑ 10ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ»

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2019

25η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:18-12-2019