Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο!

Την Τετάρτη 04-3-2020 και ώρα 15:30 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Δύο θέματα που θα συζητηθούν αφορούν και την πόλη μας.  
Το πρώτο είναι το δέκατο τρίτο θέμα της  ημερήσιας διάταξης, το οποίο αναφέρεται στην ΜΠΕ του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα: 13ο Θέμα. "Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση και ανανέωση της Α.Π. 104050/17-5-2006 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του ΟΛΠ Α.Ε. (όπως ισχύει). (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)"

Το δεύτερο θέμα το οποίο αφορά εμμέσως την πόλη είναι η διοργάνωση διαμαρτυρίας από δήμους και φορείς της Δυτικής Αττικής για τον σχεδιασμό της περιφέρειας η οποία προβλέπει νέα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων, επιλεκτικά, στη Φυλή και στο ΣχιΣτό!

Στη χτεσινή συνάντηση στο δημαρχείο Κερατσινίου δημάρχου και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με βουλευτές και περιφερειακού συμβούλους  απουσίαζαν οι βουλευτές (κρίμα!!!), εκτός της κ. Κασιμάτη και εκπροσώπου του κ. Ραγκούση!  Η συνάντηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.  Οι εκλεγμένοι με την παράταξη του κ. Πατούλη, παρουσιάστηκαν όλοι  και  μίλησαν για το "εργοστάσιο κόσμημα" που  ετοιμάζουν για το ΣχιΣτό!
Με αυτά τα δεδομένα  μήπως πρέπει να κινητοποιηθούν για το περιφερειακό συμβούλιο και οι φορείς της περιοχής μας; Μήπως πρέπει να ακουστεί και το δυνατό όχι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;

Η ανακοίνωση του Δυτικού Μετώπου αναφέρει: "
Την επόμενη Τετάρτη θα είμαστε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Πατούλης -και όσοι αποφασίζουν μαζί του- πως η Δυτική Αθήνα - Αττική δεν είναι ο απόπατος της Αττικής. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Και στα περιφερειακά συμβούλια και στον ΕΔΣΝΑ και στο κέντρο της Αθήνας και στην πύλη της χωματερής της Φυλής."