Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο! Ποιος το γνωρίζει;

Σήμερα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Δυστυχώς το γνωρίζουν ελάχιστοι. Σίγουρα όσοι είναι δημοτικοί Σύμβουλοι και όσοι από "διαστροφή" μπήκαν στον κόπο να ψάξουν στις εκατοντάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια.
Στην ιστοσελίδα του δήμου, για την κορυφαία πράξη λειτουργίας μιας κοινότητας, η τελευταία ανάρτηση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε τον Αύγουστο του 2018. Γενικά δεν υπάρχει ανακοίνωση, μιας και οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές, στην κεντρική σελίδα του Δήμου. Στον χώρο του δήμου στο fb τα ίδια. Υπάρχουν ανακοινώσεις για ό,τι γίνεται και όχι για τη συνεδρίαση. 
Ναι οι εκλογές τελείωσαν, μπορεί όμως ένα θέμα κάποιον να ενδιαφέρει και να θέλει να παρακολουθήσει. Προεκλογικά ακούστηκαν κάποια ωραία για συμμετοχή των δημοτών, ας εφαρμοστούν. Τεχνικά πλέον υπάρχει δυνατότητα για προβολή της συνεδρίασης σε πραγματικό χρόνο και με ελάχιστο κόστος! Συμμετοχή δεν είναι μόνο η παρακολούθηση θεαμάτων!
Βέβαια το τυπικό γίνεται, αναρτάται η πρόσκληση στη Διαύγεια, δεν είναι όμως ουσιαστικό!  Και το ουσιαστικό είναι να υπάρχει δημοσιότητα και να ενημερώνονται οι δημότες. Διαφορετικά ας γίνονται οι συνεδριάσεις "για λίγους και εκλεκτούς"!

Όμως η "Λαϊκή Συσπείρωση", επηρεασμένη ίσως και από το κακό γι΄αυτήν αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών είδε τα πράγματα με άλλο μάτι και έβγαλε ανακοίνωση για τη συνεδρίαση και τα τρία σημαντικά θέματα που θα ζητήσει να συζητηθούν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, καλώντας τους δημότες, τους γονείς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. 
Τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση  είναι:
α.  "η επικινδυνότητα ή όχι χώρου των λιπασμάτων και το αίτημα να υπάρξει με υπεύθυνο τρόπο απάντηση για την καταλληλότητα του χώρου."
β.  Το ζήτημα με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
γ.  Τον καθαρισμό και καλλωπισμό και συντήρηση στο παρκάκι επί των οδών Κεφαλληνίας, Χριστοπούλου & Ταϋγέτου.

 Η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης":
<Στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση στην προ ημερησίας κουβέντα θα θέσουμε καίρια ζητήματα που κατά την γνώμη μας χρειάζεται να κουβεντιαστούν και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις και μέτρα μιας και είναι ζωτικής σημασίας.

1) Το ζήτημα που ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, δικαιολογημένα ανησυχεί μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας και έχει να κάνει με την επικινδυνότητα ή όχι του χώρου των λιπασμάτων. Χώρο (όχι μόνο σ αυτόν) στον οποίο κατά την διάρκεια της λειτουργίας του εργοστασίου γινόταν απόθεση και ραδιενεργών υλικών.

Υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που πρέπει να αποδοθούν, αλλά το κύριο είναι ότι χρειάζεται τώρα με άμεσο και υπεύθυνο τρόπο να υπάρξει απάντηση για την καταλληλότητα του χώρου.

2) Το ζήτημα με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, τις υποδομές του δήμου και τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί στην εφαρμογή της.
Ήδη παιδιά μένουν απ έξω. Υπεράριθμα τμήματα δημιουργούνται. Προκάτ αίθουσες και υποχρεωτικές μετακινήσεις για να καλυφθούν τυχών κενές θέσεις εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σπίτια των παιδιών.

3) Την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού pilar (έχει σαπίσει και παραμένει ανοιχτό), του μηχανισμού ποτίσματος και συνολικά τον καθαρισμό και καλλωπισμό στο παρκάκι επί των οδών Κεφαλληνίας, Χριστοπούλου & Ταϋγέτου που είναι σε άθλια κατάσταση.
Καλούμε τους δημότες, τους γονείς, να έρθουν, να παρακολουθήσουν, να πάρουν το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόθυμα όλα τα χρόνια υλοποιεί η σημερινή και αυριανή δημοτική αρχή, έχει πέσει βαριά στις πλάτες του λαού συνολικά αλλά και της περιοχής μας.
Σήμερα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα, πάλη και διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Κανένας συμβιβασμός στην λογική του μικρότερου κακού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13/6/2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο Κερατσινίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 200, είσοδος από την Καραολή & Δημητρίου), στις 20.00. Κερατσίνι, 13/6/2019>