Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ο Γ.Γαβρίλης για την επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στα «Λιπάσματα»

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ.Μητσοτάκη στην περιοχή των "Λιπασμάτων" στη Δραπετσώνα, ο Γιωργος Γαβριλης βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τα "Λιπάσματα".
Στη δήλωσή του εξηγεί αναλυτικά πως ο χώρος των "Λιπασμάτων" πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση και υπενθυμίζει ότι σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξαν τότε δυνατές αντιρρήσεις από την πλευρά της ΝΔ, αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, το 2014, θέσαμε εκ νέου το αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την απόδοση του χώρου των Λιπασμάτων και άλλων εκτάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διεκδίκησή μας, αντίθετη σε λογικές εμπορευματοποίησης του ελεύθερου δημόσιου χώρου, συνάντησε τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης, η οποία με τρεις διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις ικανοποίησε αυτό το διαχρονικό αίτημα. Στην εξέλιξη αυτής της προσπάθειας υπήρξαν δυνατές αντιρρήσεις και από την πλευρά της Ν.Δ. και του αρχηγού της, όπως αποτυπώνεται και στα πρακτικά της ολομέλειας της Βουλής της 5ης Νοεμβρίου 2015 κ.α, αλλά και από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τώρα, πια, τα εμφανή σε όλους θετικά αποτελέσματα, που έχουν παραχθεί και έφεραν τον κ. Μητσοτάκη ως επισκέπτη στην περιοχή, επιβεβαιώνουν ποιος εκπροσώπησε το δημόσιο συμφέρον και ποιος όχι.
Αυτό, όμως, επαναφέρει τη νέα διαφωνία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών φορέων της περιοχής σχετικά με την έγκριση του Επιχειρησιακού σχεδίου (master plan) του ΟΛΠ / Cosco, το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Cosco, είχε σπεύσει να υιοθετήσει, αγνοώντας τις θέσεις των φορέων.

Για μια ακόμα φορά, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να αγνοεί την δικαιολογημένη αγωνία όλων για τα αποτελέσματα του master plan τόσο στην ποιότητα ζωής και τη λειτουργία της πόλης όσο και στο μονοπωλιακό- προνομιακό πλεονέκτημα που διεκδικεί η Cosco σε βάρος της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής και των εργαζομένων. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά να ταχθεί συντομότερα με την πλευρά της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών της.πηγή