Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Περιμένοντας την ταυτοποίηση του "α-ταυτοποίητου ρύπου"

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική αρχή εγκατέστησε πριν 10 μήνες μία μονάδα που μετράει ρύπους και οσμές. Γίνεται συλλογή στοιχείων κάθε μισή ώρα, 48 δείγματα το 24ωρο. .
Στη συνέντευξη του στη "stagona4u και το Δραπετσίνι" ο δήμαρχος είχε τονίσει: "Τέλη Ιουνίου θα έχουμε να πούμε πολλά. Θα έχει περάσει ένα οκτάμηνο μετρήσεων, τα στοιχεία θα έχουν παρουσιαστεί από επιστήμονες κι αυτά θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα." 
Παράλληλα ολοκληρώνεται και το οκτάμηνο των μετρήσεων της περιφέρειας με  το Εθνικό Κέντρο έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», για την ταυτοποίηση και προέλευση των ρύπων.
Περιμένουμε τις ανακοινώσεις για να μάθουμε από που προέρχονται οι οσμές, ώστε να μην ξανα υπάρξει ανακοίνωση για οσμές αγνώστου προελεύσεως,  να γίνει ταυτοποίηση των ρύπων και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.
Το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην "σταγόνα",  εκτός από τους προβληματισμούς  περιέχει και  ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Οι εθνικές εκλογές, η δημ.αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας και η μελισσανιδίλα Συντάκτης: Λάκης Ιγνατιάδης, stagona4U

Παρατηρημένο είναι πως τους καλοκαιρινούς μήνες η μελισσανιδίλα βρίσκεται σε οργασμό και μας κτυπά πιο συχνά. Παρατηρημένο από τότε που έκανε την εμφάνισή της και άρχισε να πλήττει την περιοχή, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου. 

Αυτές τις μέρες που μας ξαναχτύπησε με ένταση, κάποιες μαύρες σκέψεις με πλημμύρισαν και με έριξαν στο καναβάτσο.
1η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Όταν το 2023 οδεύουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το θέμα της μελισσανιδίλας να βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το σημερινό, στα ίδια για μας χάλια.
2η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Όσοι όλοι έδωσαν μάχες αυτά τα τέσσερα χρόνια να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως έκαναν ότι μπορούσαν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα και το γεγονός ότι δεν λύθηκε, ευθύνεται γι'αυτό η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής και για κάποιους και η Ε.Ε. Ααα, και τα ΜΜΕ που δεν μας έπαιζαν.
3η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Η δημ.αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να έχει την εκτίμηση πως οι σκάρτα χίλιοι ή χίλιοι πεντακόσιοι στην καλύτερη περίπτωση, πολίτες και μαθητές που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε αυτά τα τέσσερα επερχόμενα χρόνια ήταν η έκφραση αυτού που λέμε λαϊκοί αγώνες και μάλιστα να αισθάνεται ικανοποιημένη.

4η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Να νιώθω ότι σ'αυτό το πρόβλημα που μας αφορά όλους, επί της ουσίας είμαι μόνος μου. Εγώ εναντίον της Oil One ας πούμε. 'Η, με άλλα λόγια, ο πάτος του ο καθένας μόνος του να εισπνέει το δηλητήριο.   
Αυτές οι μαύρες σκέψεις αποτελούν την απαισιόδοξη εκδοχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που μας γαμάει τη ζωή. Η πλέον αισιόδοξη εκδοχή είναι να έχουμε τελειώσει οριστικά με την μελισσανιδίλα, αυτή τη δυσοσμία που το φτωχό μου το μυαλό μου λέει ότι είναι αδύνατον να μην προκαλεί βλάβες στην υγεία μας. Να έχουμε τελειώσει και στην πολύπαθη περιοχή μας να φυσούν επιτέλους αρώματα.

Που βρισκόμαστε σήμερα:
Είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εξειδικευμένων μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην περιοχή του Πειραιά, με έμφαση στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα, που

α) έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Περιφέρεια Αττικής κι ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας σε συνεργασία με το "Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών".

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσει ο δήμος το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Και β), τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η αντιπεριφέρεια Πειραιά με τον "Δημόκριτο" και τα πρώτα αποτελέσματα θα μας γνωστοποιηθούν από την αντιπεριφέρεια το αργότερο αρχές Αυγούστου.

 συνέχεια του άρθρου εδώ