Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Π. Καμάς: Υπερχρέωση, περιβαλλοντική επιβάρυνση, συνεργατικές λύσεις στην παραλιακή ζώνη...


 Παντελής Μ. Καμάς Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ 12/01/2019

Η Γενιά μου, σταθήκαμε τυχεροί. Μεγαλώσαμε στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, στην καλύτερη στιγμή για την πόλη μας. Η πόλη άλλαζε ριζικά, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, χάρη στους αγώνες των γονιών μας, γινόταν καλύτερες, αποκτούσαν υποδομές, στον αθλητισμό τον πολιτισμό, ανέπτυσσαν πνεύμονες πρασίνου. Εμβληματικές προσωπικότητες όπως του Χρήστου Φωτίου, του Δημήτρη Σαράφογλου, του Γιώργου Χάσκα, του Κώστα Χρονόπουλου, του Αλέκου Χρυσού, αξιοποίησαν πλήρως την μακρά περίοδο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας της Ελληνικής Οικονομίας δημιούργησαν τις υποδομές για μία πόλη που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σήμερα όμως έχουμε μία άλλη πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που δημιούργησε η κρίση. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε νέες ανάγκες. Πρέπει να θέσουμε νέους στόχους.
Η κρίση δυστυχώς αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σώμα της πόλης μας. Υπερχρέωση, υποχώρηση της εμπορικής κίνησης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, Ενώ θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεχάσει την πόλη που δεν έχει ζωή, γιατί της την αφαιρούσαν οι ρυπογόνες βιομηχανίες, ολόκληρες περιοχές μας, υποφέρουν από τη δυσοσμία και τη ρύπανση που παράγουν καινούριες παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς και επαναδραστηριοποίηση παλαιών, δυστυχώς τόσον πλησίον όσο και εντός του οικιστικού ιστού.
Την ίδια ώρα, η επέκταση της δραστηριότητας του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, η αναμφίβολη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ θα έπρεπε να μειώνει δραστικά την ανεργία στην περιοχή μας και να μας φέρνει νέο πλούτο, αυτό δεν συμβαίνει. Ενώ η Πόλη μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά, κανένα αντισταθμιστικό όφελος δεν κερδίζει.

 
Η σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει τις προκλήσεις. 


Τις σύγχρονες προκλήσεις μία απαιτητικής και πολύπλοκης πραγματικότητας. Μίας πραγματικότητας που απαιτεί να διευκολύνεις την ανάπτυξη και ταυτόχρονα να προστατεύεις το περιβάλλον. Να μην αρκείσαι στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και τη βελτίωσή τους αλλά να αναδεικνύεις τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης και να προσπαθείς να συμβάλλεις στην αντιμετώπισή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο και κρίσιμο σταυροδρόμι, παντού, και ειδικότερα στην πόλη μας.
Δεν μπορούμε να πάμε σαν άλλοτε.Για αυτό και πιστεύουμε ότι ήρθε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ


Θέλουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί δίπλα στον Λαό μας που αντιμετωπίζει την υπερχρέωση. Η αυτοδιοίκηση σήμερα πρέπει να απαιτήσει να διαχειριστεί τα κόκκινα δάνεια των πολιτών. Αντί να δημιουργηθούν παρασιτικά κέρδη που θα αποκομίσουν οι διεθνείς κερδοσκόποι να δημιουργήσουμε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων μας, και τα χρήματα που έχει δώσει ο Ελληνικός Λαός για τη διάσωση των Τραπεζών, να επιστρέφουν στην κοινωνία, μέσα από εταιρείες ειδικού σκοπού, που θα έχουν όριο στο επιδιωκόμενο κέρδος, και βεβαίως θα είναι φιλικές και όχι επιθετικές απέναντι στον πολίτη.
Θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε, με συνεργατικές λύσεις, στην παραλιακή μας ζώνη, να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα από περισσότερα του ενός σημείου. Η ανάπτυξη να συμβαδίσει με σεβασμό του περιβάλλοντος, των αρχαιοτήτων και των ανθρώπων. 


Θέλουμε και Μπορούμε να πετύχουμε, να ενοποιήσουμε τα εμπορικά κέντρα της πόλης μας, μέσα από μία ευρεία, ανάπλαση των οδών που συνδέουν την Αμφιάλη με τα Ταμπούρια, ώστε το εμπορικό μας κέντρο να αναπνεύσει, να γεμίσει ζωή. Θα ενισχύσουμε τον εμπορικό κόσμο, φέρνοντας πολιτιστικά γεγονότα στην καρδιά της πόλης, όλο το χρόνο, μέσα σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον. 


Θέλουμε και Μπορούμε μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα να ανακαινίσουμε το εργοστάσιο του Καρχαμάνογλου, και να το μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο υπερτοπικό συνεδριακό κέντρο, το οποίο θα φέρνει επισκέπτες στην πόλη, που θα απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον. 


Θέλουμε σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος, ο πολίτης να μπορεί ψηφιακά να ενημερώνει το Δήμο για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στη γειτονιά του και ηλεκτρονικά να ενημερώνετε για την πορεία επίλυσής του.
Θέλουμε σε μία εποχή που η ανασφάλεια κυριαρχεί, σε μία πόλη που έχουν μειωθεί τα αστυνομικά τμήματα, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών να σχεδιάσουμε μαζί με τις αρμόδιες Αρχές πώς μπορούμε να προστατεύουμε αποτελεσματικά τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας.
Θέλουμε να απαντήσουμε θετικά στο μέλλον, για αυτό και δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό, νέων ανθρώπων, μία κοινότητα νέων ιδεών.

 Η παράταξή μας Κερατσίνι- Δραπετσώνα # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δεν υπακούει σε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά στην ανάγκη η Πόλη μας, να δει με αισιοδοξία το μέλλον.