Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε ανοιχτή επιστολή ενημέρωσης -διαμαρτυρίας του υποψηφίου Δημάρχου κ. Διαλινάκη Παν.(εδώ) και έγιναν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τα ακίνητα που ανήκουν στον δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας και εντάχτηκαν στην ελληνική εταιρεία συμμετοχών και περιουσίας (υπερ-ταμείο).  
Ο "άλλος δρόμος", η δημοτική κίνηση με επικεφαλής τον  δήμαρχο  Κερατσινίου-Δραπετσώνας δημοσίευσε "οργισμένη" ανακοίνωση όπου καταγράφει  τις ενέργειες που έγιναν, έγκαιρα, σχετικά με το υπερταμείο και τα ακίνητα του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 Με αυτό τον τρόπο και "το υπερταμείο" μπήκε στην ατζέντα της τοπικής προεκλογικής περιόδου!

Η ανακοίνωση: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Μια οφειλόμενη απάντηση στην «πολιτική» των εντυπώσεων
Είναι βέβαιο ότι στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλούς και διάφορους ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Το περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Εκείνο που δεν περιμέναμε και μας βρήκε, είναι αλήθεια, απροετοίμαστους είναι η ελαφρότητα και η άγνοια με την οποία ορισμένοι επιδιώκουν να κερδίσουν ορισμένες εντυπώσεις.
Με έκπληξη αντικρύσαμε σήμερα την ανοιχτή επιστολή του κ. Διαλινάκη με τον βαρύγδουπο τίτλο «Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας», στην οποία υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή «σιωπούν» στην παραχώρηση στο υπερταμείο διάφορων ακινήτων της πόλης μας.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον ίδιο κάποιες σημαντικές αποφάσεις και ενέργειες που αγνοεί και είναι καλό να ρωτάει γι’ αυτές πριν εκθέσει τον εαυτό του δημοσίως.
Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στις 24/10/2018, υπογραμμίζει: «Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα [για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου Α.Ε.], που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

Ζητάμε:
1. Την ακύρωση αυτής της απόφασης και την απόδοση των εκτάσεων στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
2. Προσφεύγουμε σε αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/ 19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.
3. Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου».
Με άμεσες ενέργειές της, η Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατέθεσε προσφυγή στο ΣΤΕ, που τονίζει ότι οι χώροι που προβλέπονται για παραχώρηση πέρα από το γεγονός ότι ανήκουν στον Δήμο, εμπίπτουν επίσης στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του σχετικού νόμου.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό δημόσιο πολιτικό διάλογο πριν τις εκλογές, μακριά από την τακτική των fake news και της άγνοιας.