Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Προεκλογική περίοδος, παντού!

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου έγινε η γιορτή των τριών Ιεραρχών. Ήταν μια γιορτή που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώναςμε τις ενορίες του Κερατσινίου. Παραδοσιακά αυτή η εκδήλωση διοργανώνεται προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και για να τιμήσει ο Δήμος τους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα στο τέλος η πρόσκληση μιλούσε για δεξίωση και προσφορά αναμνηστικών δώρων στους εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη φορά στην εκδήλωση δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί ή καλύτερα υπήρχαν  ελάχιστοι εκπαιδευτικοί. Υπήρχαν όμως, προεκλογική περίοδος εν όψει,  πολλοί πολιτικοί οι οποίοι συνωστίσθηκαν στις πρώτες θέσεις, άκουσαν τον τίτλο και το όνομα τους και εισέπραξαν το μικρό ή μεγάλο χειροκρότημα τους.
Όχι πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα οι εκδηλώσεις στις ενορίες, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους, συγκέντρωναν τους υποψήφιους, τους νυν και τους επόμενους,  και λειτουργούσαν ως μια ιδιότυπη  πολιτική «πασαρέλα»,  αλλά κάποιες σταθερές τηρούνταν.
Αυτή τη φορά περίσσεψαν οι  ευχαριστίες για τα αυτονόητα, οι οποίες, εάν και τις καλοδέχτηκαν οι παρόντες, δεν ήταν αναγκαίες! Όπως και να ΄χει οι άνθρωποι διαμορφώνουν τις εξελίξεις και αφήνουν το στίγμα τους, ακόμα και με την παρουσία τους! 
Στα σημαντικά της βραδιάς καταγράφονται η εντυπωσιακή παρουσία με μουσική και τραγούδια από χορωδίες Σχολείων και Ενοριών και η  ομιλία του κ. Αντωνάκου, καθηγητή- συγγραφέα.