Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πρόταση για διοργάνωση συγκεντρώσεων απολογισμού του δημοτικού έργου...

Πρόταση  για διοργάνωση δύο συγκεντρώσεων απολογισμού  του δημοτικού έργου, μετά από τρισήμισυ χρόνια στην εξουσία, με συμμετοχή δημοτών προτείνει ο επικεφαλής της Αναγέννησης Ζαχ. Ζούπης στη δημοτική αρχή για την αρχή του νέου έτους. Αναμένεται η αντίδραση της δημοτικής αρχής! Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
 Συμπληρώνονται τρισήμισυ χρόνια της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ΄αυτά τα χρόνια παράχτηκε το όποιο έργο παράχτηκε. Ανεξάρτητα του πως το κρίνει κάποιος, αυτό που έχει λείψει, είναι ένας δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής με την διασφάλιση της μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής.
Με βάση τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Ανεξάρτητα όμως από τίς προβλέψεις του νόμου, υπάρχει η ουσία, η ανάγκη ολόπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών, η δημοκρατική λειτουργία.
 
Γι' αυτό προτείνω την διοργάνωση στην αρχή του νέου έτους δύο συγκεντρώσεων Απολογισμού του προηγούμενου διαστήματος, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» και στο Δημαρχείο του πρώην δήμου Δραπετσώνας. Ταυτόχρονα προτείνω ασφαλώς να μην υπάρχει μονόλογος ενός, αλλά το στήσιμο πάνελ στο οποίο να συμμετέχουν ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών Κινήσεων της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα «ανακριθούν» από δύο η τρεις τοπικούς δημοσιογράφους και βεβαίως από τους δημότες.
Θεωρώ ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που διασφαλίζει μια σωστή ενημέρωση και όχι την προπαγάνδα της Δημοτικής Αρχής η του οποιουδήποτε. 
Θυμίζω δε, ότι αυτή η πρωτότυπη διαδικασία έχει δοκιμαστεί στο Κερατσίνι επί Δημαρχίας Δημήτρη Σαράφογλου. Υπάρχει επομένως προηγούμενο με θετική εμπειρία. Υπάρχει προηγούμενο, όπου η Δημοτική Αρχή δεν προσέφυγε σε μονόλογο με αποκλεισμό των άλλων φωνών και απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ελπίζω, ότι η πρότασή μου θα γίνει δεχτεί. Λεπτομέρειες δε διαδικαστικού χαρακτήρα (π.χ χρόνος ομιλίας καθενός, επιλογή δημοσιογράφων κ.ά) μπορούν να συζητηθούν και να καταληχτούν σε σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.