Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τα σχέδια για την νέα παρέμβαση στα Λιπάσματα


 Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής παρέμβασης, όπου η περιοχή των λιπασμάτων έγινε γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα και την επισκέφτηκαν χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή Πειραιά και όχι μόνο, ο δήμος συνεχίζει και φέτος τις παρεμβάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα σχέδια οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την πλευρά του όρμου Κράκαρη (εκεί που τελειώνει το λιμάνι) με στόχο να ενοποιηθεί ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο που παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το νέο περιβάλλον θα περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- πάρκο για Skateboard, αμφιθέατρο, χώρο στάθμευσης, γήπεδο beach volley, αθλητικές υποδομές, παιδική χαρά και αναψυκτήριο.

Το σημαντικό και ιδιαίτερο στη φετινή παρέμβαση είναι ότι το παραλιακό μέτωπο θα το διασχίζει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος για ποδηλατάδες και περιπάτους δίπλα στη θάλασσα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να παραδώσει τον χώρο, στους πολίτες, μέχρι το καλοκαίρι!

Όλα αυτά τα σχέδια, εάν τελικά υλοποιηθούν όπως τα έχουν εμπνευστεί οι αρμόδιοι, θα αλλάξουν ριζικά την περιοχή και θα τη μετατρέψουν σε
πόλο πολιτισμού και σε υπερτοπικό χώρο αναψυχής και αθλητισμού. 

Αυτή η σημαντική παρέμβαση, αν και για την περιοχή των λιπασμάτων τα όνειρα ήταν για κάτι "πιο μεγάλο", άλλωστε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός 100 χιλιάδων έγινε, και ενόψει των δημοτικών εκλογών που έρχονται, βάζει τη δημοτική αρχή σε "θέση οδηγού" και σε τροχιά επανεκλογής.  

Αρκεί βέβαια, η δημοτική αρχή να δείξει και την ανάλογη εγρήγορση και σε άλλα θέματα, όπως στην ανοιχτή πληγή της πόλης, τις παιδικές χαρές που είναι κλειστές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!