Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ


Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πειραιά μπαίνουν μπροστά και καλούν σε ευρεία σύσκεψη τους μαζικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής Πειραιά  για τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου αγώνα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. 
στα 13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, (Βοσπόρου και Παλαιολόγου)

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: <Δυσοσμία, ανασφάλεια και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Δραπετσώνας, της Χαραυγής, της Ευγένειας και του υπόλοιπου Κερατσινίου προσφέρουν τα καζάνια της Oilone στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Γι' αυτό πρέπει να φύγουν. Να φύγουν γρήγορα.
Ανάλογα με τον καιρό και το κατά που φυσά ο άνεμος, η δυσοσμία της επεξεργασίας των πετρελαιοειδών πλήττει άλλοτε τις γειτονιές κοντά στην εταιρεία και άλλοτε ακόμη και αυτές που βρίσκονται πιο μακριά. Κατά περιόδους η δυσοσμία γίνεται αφόρητη για τις γειτονικές περιοχές.
Οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών γεννούν δικαιολογημένα αισθήματα ανασφάλειας τόσο για την υγεία όσο και για τις ανυπολόγιστες συνέπειες ενός πιθανού ατυχήματος. Τα παραπάνω ανοίγουν την όρεξη και σε άλλους επιχειρηματίες (π.χ. Lafarge) για την ενεργοποίηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων που θα πλήξουν περαιτέρω την καθημερινότητα των γύρω συνοικιών.
Οι δεσμεύσεις του υπουργού Σταθάκη στη δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας δεν μας καθησυχάζουν. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι χωρίς τον δικό μας αγώνα, κάθε υπόσχεση θα μείνει στα χαρτιά. Γι' αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής: δήμους, συνδικαλιστικά σωματεία, συλλόγους γονέων, μαθητικά συμβούλια, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικές ενώσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο αγώνα. Ένα μέτωπο που θα μπορέσει να οργανώσει την επιθυμία για καθαρό περιβάλλον και να την μετατρέψει σε νικηφόρα δύναμη.
​1η συνάντηση τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο 13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, (Βοσπόρου και Παλαιολόγου)> περισσότερες πληροφορίες εδώ