Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ερχεται ξαφνικός θάνατος στις υπηρεσίες καθαριότητας ;

Τη βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα βρεθούν στην ίδια θέση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Πιστεύει ότι υπάρχει σχέδιο κατάργησης των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση

"Η Κυβέρνηση προχωράει τους σχεδιασμούς της για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Την στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο των εργοστασίων διαχείρισης των απορριμμάτων (όλα στον «εθνικό εργολάβο») με την διαδικασία των ΣΔΙΤ και την εκμετάλλευση για 25-30 χρόνια (όπως η Αττική Οδός)

ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης έφερε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ότι έρχεται «αιφνιδιαστικός θάνατος» της καθαριότητας όπως έγινε με την Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες.
Τίποτα κε Καμίνη και υπόλοιποι κύριοι της ΚΕΔΕ δεν είναι αιφνιδιαστικό. Πρόκειται για μια πολιτική που με γοργό βήμα εφαρμόζεται και που και σεις έχετε βάλει πλάτη. Ακόμη και αν η προεκλογική περίοδος κάνει μερικούς από εσάς να σηκώσετε τους τόνους όλοι ξέρουν ότι την επομένη των εκλογών θα ευλογείται τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Εμείς οι εργαζόμενοι που θα βρεθούμε άνεργοι αλλά και οι λαϊκή οικογένεια που θα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα τέλη έχουμε το καθήκον να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των δήμων.
Καλούμε όλα τα Σωματεία των Δήμων, τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στο κλάδο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί."πηγή