Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών για τη φασιστική επίθεση στο Κερατσίνι




Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης": Σχετικά με την επίθεση από τη φασιστική Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι 

Το Σάββατο 25/1 και ώρα 11:00 π.μ. έγινε φασιστική επιδρομή από 100 περίπου Χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι. Τα φασιστοειδή με εμετικά συνθήματα κινήθηκαν στην οδό Π. Τσαλδάρη όπου έγινε η δολοφονία από τους ομοϊδεάτες τους, του Π. Φύσσα. Φτάνοντας στο χώρο της δολοφονίας, διέλυσαν ό,τι υπήρχε και θύμιζε το γεγονός. Αφού κατέστρεψαν με ιδιαίτερο μένος το πανό του συλλόγου δασκάλων Κερατσινίου Περάματος «Ν.Πλουμπίδης», κατευθύνθηκαν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στην πλατεία Λαού και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης «Ρεσάλτο». Τα φασιστοειδή ύστερα από μάχη που έγινε απωθήθηκαν από τα ελάχιστα μέλη που υπήρχαν στο στέκι, και άρχισαν να διαλύονται στην πόλη. Από θαύμα γλίτωσε μικρό παιδάκι γειτονικού διαμερίσματος, αφού οι πέτρες που πετούσαν διέλυσαν κυριολεκτικά τα τζάμια του γειτονικού σπιτιού με το «Ρεσάλτο».

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους κατέστρεψαν όσα πανό του συλλόγου δασκάλων βρέθηκαν στο δρόμο τους, απευθύνοντας απειλές προς το σωματείο μας και τους δασκάλους.

Επισημαίνουμε εδώ ότι ουδεμία παρέμβαση έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις παρότι κατέστρεψαν το σπίτι πολίτη και παρότι ήταν σταμπαρισμένοι με μπογιά από τη σύγκρουση που έγινε στον αυτοοργανωμένο χώρο «Ρεσάλτο». 
   Για άλλη μια φορά  επισημαίνουμε τα εξής:

Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ακόμη μια επίθεση πολιτικού, ταξικού, ρατσιστικού μίσους, ενός μίσους που ξεκινά από τη νομιμοποίησή του στις πολιτικές της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση», το χτύπημα των πολιτικών εκφράσεων, το χτύπημα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, και καταλήγει στις φασιστικές συμμορίες, που αναλαμβάνουν την πρακτική εφαρμογή τους. Μετανάστες, εργάτες, πρωτοπόροι στους ταξικούς αγώνες, μένουν απροστάτευτοι στη ρατσιστική και φασιστική βία των ναζιστών της Χ.Α.

Οι τέτοιου είδους φασιστικές δολοφονικές  επιθέσεις  θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Η πόλη του Κερατσινίου πρέπει να απομονώσει αυτά τα στοιχεία που στοχεύουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του  λαού για τη συνολική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο να μην επιτρέπει τέτοιες επιθέσεις και να τις καταδικάζει.

Καλούμε τους γονείς να μην αφήσουν τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών  με το δηλητήριο του φασισμού. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να μιλήσουν καθαρά και άφοβα στους μαθητές για το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε ούτε να υποταχθούμε! Οι προσπάθειες που θέλουν να επιβάλλουν την  ιδεολογική και έμπρακτη τρομοκρατία δηλητηριάζοντας  κάθε πνεύμα δημοκρατίας και ελευθερίας, θα πέσουν στο κενό.

Τέλος θα θέλαμε να επιβραβεύσουμε τις συναδέλφισσες αυτές που εναντιώθηκαν στα φασιστοειδή της Χρυσή Αυγής, όταν προσπάθησαν να σκίσουν  πανό του συλλόγου μας. Δίχως φόβο παρότι μόνες τους και σε διαφορετικά σημεία της πόλης, με την αντιφασιστική καθαρότητα της σκέψης, βρίζοντάς τους και φωνάζοντας κατάφεραν να τους αναγκάσουν κάτω από τα βλέμματα περαστικών να μη σχίσουν δύο πανό του συλλόγου.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι ο φασισμός είναι εδώ. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντιά του, αταλάντευτα, δυναμικά άφοβα. Ο φασισμός και οι φασίστες να γυρίσουν στις τρύπες της ιστορίας.

Ένα ενιαίο παλλαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να ανατρέψει και να νικήσει το φασισμό. Η ιστορία  έδειξε το δρόμο της νίκης, εμείς πρέπει να τον συνεχίσουμε.

Για το ΔΣ πηγή