Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η Εθνική ξεκινά το σχέδιο Δραπετσώνα

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε την εμφάνιση του δημοσίευμα για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας από ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με το real estate  και την ανάπτυξη και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη και σε ειδικό κοινό! Η πολεοδομική πρόταση που αναφέρεται στο δημοσίευμα περιλαμβάνει μαρίνα, επιχειρηματικό κέντρο, χώρους εμπορικών χρήσεων και πολιτισμού, αλλά και τμήματα αμιγούς κατοικίας! 
Όπως και να έχει, στο επόμενο διάστημα το θέμα θα ανοίξει, κανένας πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει μία τέτοια έκταση και να την έχει αναξιοποίητη! Το ζήτημα είναι να είναι έτοιμος και ο Δήμος, εάν είναι δυνατόν με ευρεία συναίνεση, να βάλει τις δικές κόκκινες γραμμές!
<Θετικές είναι οι προοπτικές αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου Δραπετσώνας-Κερατσινίου, με εμβρυουλκό την ΕΤΕ και τις εκτάσεις που διαθέτει, μετά την κατά τα φαινόμενα εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου για δημιουργία πίστας Formula-1 στην περιοχή.
Η Εθνική Τράπεζα έχει εδώ και 20 χρόνια συστήσει εταιρεία αξιοποίησης της περιοχής (Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ), ωστόσο η προσφάτως έντονη δραστηριοποίησή της στον κλάδο (βλ. «Αστέρας», «Πανγαία» κ.α) φαίνεται πως λειτουργεί αφυπνιστικά και για το εν λόγω project.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της αγοράς, θετικοί στο σχεδιασμό της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής φέρονται και οι υπόλοιποι κάτοχοι εκτάσεων στο παραθαλάσσιο «τόξο» που γειτνιάζει με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 900 στρέμματα (σε 660 υπολογίζονται τα «εν δυνάμει αξοποιήσιμα»), η ΕΤΕ κατέχει τα 650, ενώ 117,40 κατέχει η ΑΓΕΤ Ηρακλής, 93,75 η ΟΛΠ Α.Ε. και 82,25 η AEGEAN.
Η πολεοδομική πρόταση ανάπτυξης της περιοχής θα περιλαμβάνει μαρίνα, επιχειρηματικό κέντρο, χώρους εμπορικών χρήσεων και πολιτισμού, αλλά και τμήματα αμιγούς κατοικίας, ενώ πρόκειται να αναβαθμίσει μια περιοχή όπου κατοικούν περί τους 450.000 άνθρωποι.
Παράλληλα, αναμένεται να προσφέρει 3.500 θέσεις εργασίας κατά τη δημιουργία της, καθώς και 6.000 σταθερές θέσεις στις νέες εγκαταστάσεις, μετά την ολοκλήρωση των έργων.
Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια, στο επίπεδο των συνεννοήσεων και της αναζήτησης επενδυτών, ωστόσο εκτιμάται ευρέως πως οι προοπτικές του φαντάζουν ιδιαίτερα θετικές. Να σημειωθεί πως πέραν της συμφωνίας των κατόχων γης και εγκαταστάσεων στην περιοχή, για την ευόδωση του έργου απαιτείται και η συναίνεση των αρμόδιων δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι οποίες ελέγχουν τα υπόλοιπα 112,65 στρέμματα της συνολικής έκτασης.> red


 ΥΓ. εμβρυουλκός (Ιατρ.). Εργαλείο που χρησιμοποιεί ο μαιευτήρας για να διευκολύνει απλώς ή να φέρει σε πέρας τον τοκετό, όταν ειδικές συνθήκες, που εξαρτώνται είτε από τη μητέρα είτε από το έμβρυο, εμποδίζουν τη φυσιολογική του εξέλιξη.