Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

*του Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 
Επειδή όντως η σιωπή είναι συνενοχή, ας πούμε κάποιες αλήθειες που θα πονέσουν.
Θα μου επιτρέψετε φίλοι και «φίλοι» να χρησιμοποιήσω το διαδίκτυο για να απαντήσω σε αυτούς που, αξιοποιώντας τα μέσα και τις διασυνδέσεις τους, προσπαθούν να περάσουν μία φασιστική αντίληψη ότι όλοι τους μοιάζουν, ότι όλοι είναι σαν και αυτούς. Θα μου επιτρέψουν οι συναγωνιστές μου του Άλλου Δρόμου, να απαντήσω στα λιβελογραφήματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, λίγο πιο προσωπικά από ότι με έχουν συνηθίσει. Η προσωπική μου επιλογή να μιλάω μέσα από τα κείμενα του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, γιατί σέβομαι τις διαδικασίες και τη συλλογικότητα στην οποία ανήκω, από κάποιους εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Τι λοιπόν ενοχλεί στον Άλλο Δρόμο και στον επικεφαλής του με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω του με συντονισμένο τρόπο διάφοροι αυτόκλητοι υποστηρικτές του;
 Ενοχλεί που ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συμπεριφερθεί σαν ένα αριστερό κόμμα, που αντί να χρίσει κάποιον υποψήφιο δικό του παιδί, αποφασίζει να κολυμπήσει μέσα στην τοπική κοινωνία, να συγχρωτιστεί με άλλες ζωντανές δυνάμεις της αριστεράς και να πάρει το ρίσκο να στηρίξει πρωτόγνωρες, δημοκρατικές διαδικασίες που οδήγησαν σε υποψήφιο που δεν είναι κομματικό του στέλεχος.
Τι απογοήτευση αλήθεια για όσους περίμεναν από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν συνηθίσει από τα κόμματα τους, να ακολουθήσει τον παλιό καλό γνωστό δικό τους δρόμο. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τους χαλάει τη συνταγή και δημιουργεί προηγούμενο. Πως αυτοί οι δημοκράτες θα βγουν να απαντήσουν. στον δικό τους κόσμο, ότι στο 2014 αυτοί κάνουν ότι οι πρόγονοί τους το 1914! Ο επιφανής ηγέτης, συνήθως κάποιος με λεφτά, με ισχυρές διασυνδέσεις ή κομματικές πλάτες επιλέγει την «αυλή» του, φτιάχνει ένα ψηφοδέλτιο, συνήθως ετερόκλητο, χωρίς κοινούς στόχους και οράματα και κλέβει την ψήφο των ανθρώπων. 

Ενοχλεί που στον Άλλο Δρόμο συσπειρώνονται δυνάμεις που προέρχονται από όλο το φάσμα της αριστεράς. Δυνάμεις της κοινωνίας που δοκιμάζεται και αγωνίζεται. Συμπολίτες που μπορεί να μην συμμερίζονται το όραμα της αριστεράς για συνολική ανατροπή, πείθονται όμως ότι τα πράγματα στο Δήμο, πρέπει να αλλάξουν.
Ενοχλεί ότι ο Άλλος Δρόμος λέει την αλήθεια, ότι προσπαθεί να ξεσκεπάσει όλους αυτούς τους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους και τους "μπουμπούκους" της τοπικής πολιτικής σκηνής, που ενώ οδήγησαν το Δήμο στα βράχια, σήμερα εμφανίζονται ως ΄΄ανεξάρτητοι σωτήρες΄΄. Μα σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Είναι δυνατόν ο άνεργος συμπολίτης μας, ο νέος που δεν τολμά να ονειρευτεί, ο άρρωστος που πρέπει να πληρώσει 25 ευρώ και δεν τα έχει για να μπει σε νοσοκομείο, να μην θυμάται τους ίδιους υποψήφιους, να σφάζονται για να κερδίσουν την εύνοια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των τοπικών βουλευτάδων τους;
Ενοχλεί που ο Άλλος Δρόμος ξεσκεπάζει το παραμύθι του έμπειρου ικανού βλαχοδήμαρχου και μιλά για πολιτική και πολιτικές. Μα ξεχνούν ότι ζουν στο Κερατσίνι. Ο ίδιος άνθρωπος, με την ίδια ικανότητα και την ίδια εμπειρία, ως κομμουνιστής Δήμαρχος στηριζόμενος στο λαϊκό κίνημα , μεταμόρφωσε την πόλη και ως πασόκος, στηριζόμενος στα μεγάλα συμφέροντα, την τσάκισε.
Ενοχλεί που ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ανοίγει έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο να τηρεί κατά γράμμα αυτά για τα οποία δεσμεύεται. 


Είχαμε πει ότι δεν έχουν θέση στις γραμμές μας άνθρωποι που είχαν ασκήσει διοίκηση με τρόπο που πλήγωσε τους συνδημότες μας και το τηρούμε. Απόδειξη γι’ αυτό η επίθεση που μας κάνουν διάφοροι "καλοί μας φίλοι" μέσα από το διαδίκτυο, μιλώντας για αποκλεισμούς και ανθρωποθυσίες.
Είχαμε πει ότι το δικό μας υποψήφιο θα τον επιλέξουν τα μέλη του Άλλου Δρόμου και το τηρήσαμε κόντρα στην επιθυμία που εξέφραζαν διάφορα παπαγαλάκια . 226 συνδημότες μας επέλεξαν τον επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο.
Είχαμε πει από το Φλεβάρη, ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του δικού μας υποψηφίου και δε μας πίστευαν. Και ήρθε ο Σεπτέμβρης και το επιβεβαιώσαμε. Ο δικός μας υποψήφιος είναι κάποιος από μας, σαν εμάς. Δεν έχει σχέση με τους γυρολόγους της πολιτικής, βιώνει τις ίδιες αγωνίες και τα αδιέξοδα που ζουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης, που τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική.
Ας μη φοβούνται λοιπόν οι «καλοί» μας φίλοι, που θέλουν να μας προστατεύσουν από τα λαμόγια, που δήθεν έχουν κατακλύσει τον Άλλο Δρόμο. Έχουμε δεσμευτεί ότι το ψηφοδέλτιο μας, θα αποφασιστεί από τα μέλη της κίνησης και όχι από τις γνωστές παρεούλες που ανεβοκατεβάζουν δημοτικές αρχές. Τα μέλη του Άλλου Δρόμου δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Το ψηφοδέλτιό μας θα αποτελείται από ανθρώπους που θα μας κάνουν περήφανους που τους επιλέξαμε. Αν τολμούν ας κάνουν το ίδιο στις δικές τους κινήσεις. 


Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι ο Άλλος Δρόμος είναι υπεύθυνος γιατί Δήμαρχος είναι ο Τζανής, ότι τον στήριξε και τον στηρίζει. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Ο Άλλος Δρόμος δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2013. Στις προηγούμενες εκλογές απλά δεν υπήρχε. Φυσικά τα φυσικά πρόσωπα που τον δημιούργησαν είναι εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας. Τους αναγνωρίζουν οι κάτοικοι που τους έβλεπαν δίπλα τους, στους καθημερινούς τους αγώνες, για μια καλύτερη ζωή. Δεν τους αναγνωρίζουν και αυτό είναι καλό, οι γνωστοί άγνωστοι αρθρογράφοι και τα πολιτικά τους αφεντικά. Γιατί δεν σύχναζαν στους διαδρόμους του δημαρχείου, των υπουργείων ή των βουλευτικών γραφείων που εδώ και χρόνια κινούνται αυτοί. Από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον Άλλο Δρόμο μόνο ο Συνασπισμός που σήμερα δεν υπάρχει είχε στηρίξει τον Τζανή. Έγκαιρα αναγνώρισε το λάθος του και απέσυρε την στήριξή του από τον μνημονιακό μας Δήμαρχο, με τον οποίο αυτοί που μας κατηγορούν, για πολλά χρόνια είχαν συνεργαστεί αρμονικά στο ίδιο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα κάνουν ότι δε το γνωρίζουν(!). Λένε ότι ο Άλλος Δρόμος στήριξε τον Τζανή, όταν γνωρίζουν ότι αυτούς τους 9 μήνες ζωής της κίνησης σταματήσαμε επιλογές της Δημοτικής Αρχής που οδηγούσαν στο ξεπούλημα του δήμου. Θυμηθείτε τη δράση μας για τη ΔΕΗ, το κολυμβητήριο, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη ΔΗΚΕΠΑ και τους εργαζόμενους της. Το πάρκο Πρέσσοφ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους συνδημότες μας. Τι τους πειράζει; Ότι για μας το πρόβλημα δεν είναι ο Τζανής, αλλά οι Τζανήδες, όχι μόνο οι μικρές και μεγάλες προσωπικές τους ανεπάρκειες, αλλά κυρίως η πολιτική τους. Όχι οι μικρές ή μεγάλες διαφορές τους, αλλά κυρίως η συμφωνία τους, το κοινό τους όραμα. Δήμος επιχειρηματίας, Δήμαρχος μάνατζερ, δημότες ψηφοφόροι και πελάτες.
Αυτοί που με υποτιμητικό τρόπο αναφέρονται στο μικρό ποσοστό του Άλλου Δρόμου ασχολούνται το τελευταίο διάστημα μόνο με τον Άλλο Δρόμο. Τι φοβούνται άραγε;

Αγαπητοί φίλοι και «φίλοι», μία είναι η απάντηση. ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΣΑΣ. Ο Άλλος Δρόμος και ο επικεφαλής του δεν ανήκει στην ίδια συνομοταξία με σας. Εδώ και χρόνια έχουμε επιλέξει άλλους δρόμους. Συνεχίστε τον δικό σας και αφήστε και εμάς να συνεχίσουμε το δρόμο που διαλέξαμε. Στις δικές σας επιλογές, η αντιπαράθεση γίνεται με όρους διαδικτυακού, εμετικού δικαστηρίου. Στη δική μας επιλογή η αντιπαράθεση γίνεται με σκληρούς, είναι αλήθεια, βίαιους μερικές φορές όρους. Όμως πάντα πολιτικούς!!! Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αφήνοντάς σας στην μοναξιά και την αλαζονεία σας. πηγή