Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα για τη δημιουργία ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ στo Κερατσίνι

 Μια νέα συλλογικότητα γεννιέται στην πόλη μας! Από την ομάδα πρωτοβουλίας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση για τη δημιουργία Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Η πρώτη ιδρυτική  συνάντηση θα γίνει το 
 Σάββατο 9 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αντώνης Σαμαράκης»
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση- κάλεσμα της πρωτοβουλίας αναφέρει:
''Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
''Όχι με λόγια, μ’ έργα τ’ Άδικο πολέμα!
 Κι όχι μονάχος! Με τα πλήθη συνταιριάσου!
 Κι άμα θα σπάσουν οι αλυσίδες τ’ αδερφού, 
η λεφτεριά η δικιά του θα ναι λεφτεριά σου...
1000 απολύσεις την ημέρα, η ανεργία στο 35%, πάνω από 55% στην νεολαία, πάνω από 25.000 άστεγοι στην Ελλάδα, από 25% έως 40% μειώσεις μισθών. 
Πάνω από 500.000 παιδιά που υποσιτίζονται. Αυξήσεις φόρων και χαρατσιών έως 40%. 
Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, χίλια χωρίς ρεύμα κάθε μέρα, χιλιάδες λουκέτα σε μικρομάγαζα, σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα, συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη, πολύτεκνοι χωρίς επίδομα, φοιτητές χωρίς βιβλία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Φτώχεια που σύμφωνα με την Γιούροστατ φτάνει το 70% του λαού.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013, των Μνημονίων, της Ε.Ε, ΔΝΤ, των τραπεζών. Αυτή την εξαθλιωμένη ζωή επιφυλάσσουν όχι μόνο για μας αλλά για τις επόμενες γενιές.
Εμείς, εργαζόμενοι-ες, νέοι-ές, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι του Κερατσινίου- Δραπετσώνας δηλώνουμε ότι ούτε δειλοί, ούτε μοιραίοι, ούτε άβουλοι είμαστε.
Παίρνουμε τις ζωές μας και τον αγώνα στα χέρια μας εδώ και τώρα! Σε καλούμε και εσένα να συμμετάσχεις στην δημιουργία Εργατικής Λέσχης στη πόλη μας.

Έλα μαζί μας να φτιάξουμε ένα χώρο αλληλεγγύης, συλλογικής δράσης, αντίστασης και αγώνα ενάντια στην καταστροφή της ζωής μας. Ένα χώρο που θα ενώσει όλους εμάς στο δρόμο της αντίστασης στη βάση των κοινών αναγκών και δικαιωμάτων μας. Ένα χώρο λαϊκού πολιτισμού με ενεργό ρόλο όσων συμμετέχουν και όχι σε ρόλο θεατή.

Να προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές. Να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και την μισαλλοδοξία. Οφείλουμε να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, χωρίς αναθέσεις και εξαρτήσεις.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα ΜΜΕ και η εργοδοσία κάθε μέρα οργανώνουν από κοινού την επίθεση εναντίον μας, οδηγώντας μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Απέναντί τους πρέπει να βρουν έναν οργανωμένο και απείθαρχο λαό που θα πάρει στις πλάτες του τον καθημερινό αγώνα, από τα δημοτικά τέλη και τα κάθε είδους χαράτσια μέχρι το μεροκάματο. Από την αντίσταση ενάντια στο φόβο και την καταστολή, μέχρι την σύγκρουση με το ναζισμό που σηκώνει κεφάλι με τις ευλογίες του συστήματος.

Ο ατομισμός και η διχόνοια που καλλιεργούν μας οδήγησε ως εδώ. Θέλουν ένα λαό διασπασμένο και τον καθένα μόνο του να κυνηγάει μια θέση στον ήλιο πατώντας πάνω στα πτώματα των συναδέλφων του. Μας χωρίζουν σε νέους και παλιούς, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε άσπρους και μαύρους γιατί μας τρέμουν όλους μαζί, τον ένα πλάι στον άλλο. Θέλουν ένα λαό επαίτη και ζητιάνο χωρίς αξιοπρέπεια, που θα τον κάνουν ότι θέλουν για ένα ξεροκόμματο. Το πρόβλημα της επιβίωσης των εργαζόμενων και του λαού δεν λύνεται με ασπιρίνες στον καρκίνο. Χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη από καταπιεζόμενο σε καταπιεζόμενο που δεν θα περιορίζεται μόνο στη βοήθεια αλλά και στις διεκδικήσεις και στον αγώνα. Δεν θα δίνει απλά ένα πιάτο φαΐ στον πεινασμένο...αλλά θα διεκδικεί τη Ζωή και Αξιοπρέπεια που του στερούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους τους μετανάστες, να ενισχύσουν την προσπάθεια για δημιουργία εργατικής λέσχης στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Σάββατο 9 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα.
Πολιτιστικό Κέντρο Ταμπουρίων «Αντώνης Σαμαράκης»
, Μικράς Ασίας 24 



erg.lesxi.kerdra@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: 6930 197726