Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Από τη "θεσμικά απρεπή απόφαση" στις "γκρίζες ζώνες";

 Με "πανηγυρικό" δελτίο τύπου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενημερώνει τους δημότες ότι η ΕΥΔΑΠ κατέθεσε "Βελτιωμένη πρόταση της ΕΥΔΑΠ στο Δήμο!!!" μετά τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη στα γραφεία της στο Γαλάτσι! 
Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, συμμετείχαν μέλη της δια παραταξιακής επιτροπής και εργαζόμενοι του Δήμου οι οποίοι άκουσαν τη  πρόταση για "να βρεθεί η χρυσή τομή στις «γκρίζες ζώνες»(;) που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών".  
Μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιευτεί η πρόταση ή το περίγραμμα της από αυτούς που συμμετείχαν για να διαπιστωθούν στην πράξη τα στοιχεία που στοιχειοθετούν το επίθετο "βελτιωμένη". Ευχή όλων είναι η πρόταση να δίνει λύση στο πρόβλημα χωρίς βέβαια να υποχρεωθεί ο δήμος να υποχωρήσει από το δικαίωμα του στην επιβολή "τελών διέλευσης αγωγών"
Στο δελτίο τύπου προαναγγέλλεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι του Δήμου ανακοίνωσαν συνέλευση στο Αν. Σαμαράκης ενόψει και της απεργίας της Τετάρτης. Όμως, όποια κι αν είναι η απόφαση της συνέλευσης, καλό είναι, οι εργαζόμενοι οι οποίοι θέλουν τη συμπαράσταση και της τοπικής κοινωνίας στο δίκαιο αίτημα τους, να δουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το πρόβλημα που έχει δημιουργθεί με τους παιδικούς σταθμούς και τους γονείς που είναι σε απόγνωση, αλλά και με τα σκουπίδια που 10 μέρες τώρα είναι στους δρόμους!

Παρακάτω  το δελτίο τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:
<Βελτιωμένη πρόταση της ΕΥΔΑΠ στο Δήμο!!! -Σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθούν οι προτάσεις της Δημόσιας Επιχείρησης
-Η σημερινή ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι έκαμψε τη σκληρή γραμμή της Διοίκησης της

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη απήχηση πραγματοποιήθηκε η σημερινή ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.

Η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία που επέδειξαν η Δημοτική Αρχή, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι φορείς, οι εργαζόμενοι, μα πάνω απ’ όλα η κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας εξανάγκασαν τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να επανεξετάσει την στάση της απέναντι σε 200.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να κάτσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Δήμο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταυρίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η νομική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ κάλεσαν διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία και εργαζόμενους του Δήμου, ώστε να τους καταθέσουν τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Δημόσιας Επιχείρησης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να βρεθεί η χρυσή τομή στις «γκρίζες ζώνες» που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει τις βελτιωμένες προτάσεις της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, ώστε να επανεξετασθεί η στάση της κοινωνίας του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και αν χρειαστεί να σχεδιαστούν οι επόμενες αγωνιστικές κινήσεις περισσότερα πηγή.