Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για το Κερατσίνι

Μετά το μπλοκάρισμα της εισόδου των εγκαταστάσεων στης ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο στο Κερατσίνι, η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι η πολιτική της είναι να εισπράξει όλους τους απλήρωτους λογαριασμούς από τους Δήμους. 
Αναφέρεται ειδικά στον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας και δηλώνει με κυνισμό, ότι άφησε ακατάσχετα στους λογαριασμούς του Δήμου για τις ανάγκες μισθοδοσίας των εργαζομένων 317.000!!! ευρώ, δείχνοντας ευαισθησία και κοινωνικό πρόσωπο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. Για το θέμα εργαζόμενοι στον Δήμο διαφωνούν και επιμένουν ότι το κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται στις 850.000 ευρώ.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις κυρίως μετά την ακραία ενέργεια να διακοπεί η παροχή νερού σε εγκαταστάσεις του Δήμου!  Σε κάποιους βέβαια, μετά την εξέλιξη των πραγμάτων, υπάρχει ο προβληματισμός, αν θα έπρεπε να οδηγηθεί στα άκρα η αντιπαράθεση ή θα ήταν καλύτερο το θέμα να είχε οδηγηθεί σε κάποια διαπραγμάτευση εξασφαλίζοντας, άμεσα, κέρδη για τους Δημότες!
Στις 10.45 την Παρασκευή 8-2-2013 η συνέχεια δίνεται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου συζητείται η εκδίκαση της υπόθεσης για το "ξεμπλοκάρισμα" των λογαριασμών της μισθοδοσίας. 
 Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΕΥΔΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:
" Η ΕΥΔΑΠ ως οφείλει, αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία και κατανόηση τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Γνωρίζουμε άριστα πόσο βάρβαρα τους πλήττει η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων τους και η υπερφορολόγησή τους. Ειδικά τους κατοίκους του φιλόξενου για μας, Κερατσινίου τους τιμούμε και τους σεβόμαστε. Όπως είναι γνωστό τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, ξεπερνούν τα 350.000.000 €, ενώ μέχρι και πριν 2 μήνες αυξάνονταν με ρυθμό 2.500.000 – 3.000.000 € το μήνα (!) εξασφαλίζοντας στους Δήμους σκανδαλώδη και αδιαφανή χρηματοδότηση, σε βάρος 4 εκατομμυρίων καταναλωτών πελατών της ΕΥΔΑΠ που κινδυνεύουν – αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτή και καταστροφική τακτική των Δήμων – να πουν «το νερό νεράκι».

Η νέα Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κατέστησε σε όλους με κάθε τρόπο σαφές ότι είναι αποφασισμένη να εισπράξει οπωσδήποτε τους τρέχοντες λογαριασμούς, ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» αυτή και να μην γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ και Ολυμπιακή. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων συμμορφώνεται και θεωρεί την στάση αυτή της ΕΥΔΑΠ καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη (αφού οδηγεί στο επιβεβλημένο γενικό νοικοκύρεμα), κάποιοι Δήμοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρηματοδοτούνται (δανεικά και αγύριστα !) εκ του ασφαλούς από την ΕΥΔΑΠ.

Στην δυστροπία τους να πληρώσουν δεν διστάζουν να καταφεύγουν στους γνωστούς λαϊκισμούς, που διχάζουν τους πολίτες και καταστρέφουν την Ελλάδα: Ο Δήμος Κερατσινίου αντίθετα προς τη ρητή νομοθετική επιταγή, επιβάλλει αυθαιρετώντας προκλητικά, αστρονομικά τέλη διέλευσης και τέλη χρήσης δικαιώματος αγωγών αποχέτευσης, ύψους 14.000.000 € τον χρόνο και απαιτεί να μην πληρώνει για το νερό που του δίνει η ΕΥΔΑΠ (!). Αδιαφορεί δε πλήρως ποιος και πώς θα πληρώσει τις παράλογες απαιτήσεις.
Ψευδέστατα και με μεγάλη άνεση, εκπρόσωποι του Δήμου δηλώνουν ότι η ΕΥΔΑΠ έκανε κατάσχεση σε λογαριασμούς μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι οι νομικοί της ΕΥΔΑΠ δείχνοντας ευαισθησία και κοινωνικό πρόσωπο, άφησαν εκτός κατάσχεσης, ποσό 317.000 € που αφορά κατά δήλωση της Τράπεζας στη μισθοδοσία υπαλλήλων του Δήμου. Από το Γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ