Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Την πίστα F1 διεκδικεί και ο Δήμος Πειραιά!



Μετά από σιωπή πολλών μηνών και ενώ είχαμε πιστέψει ότι τελείωσε η ιστορία με τη F1, ξαφνικά το θέμα ξαναήρθε στη δημοσιότητα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά υπέρ της δημιουργίας πίστας F1 στον χώρο της Ανάπλασης του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας!

Σημειώνουμε ότι η περιοχή ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας, το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο,
δεν υπάρχει απόφαση, ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας  είναι αυτός που έχει λόγο για την έκταση και είναι ιδιοκτήτης μέρους της περιοχής, ενώ η πρόταση –πλαίσιο της Επιτροπής Ανάπλασης για την αξιοποίηση της περιοχής η οποία είχε δημιουργηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση!

Οι υπεύθυνοι της Διελπίς F1 βλέποντας ότι το θέμα έχει παγώσει, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πειραιά ο οποίος κάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά στις 22/01/2013. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Πειραιά, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης, ο Βασίλης Δεσποτόπουλος
μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου - FIA, ο αρχιτέκτονας Αθανάσιος Παπαθεοδώρου Project Manager του DielpisFormula1, ο Θανάσης Πανόπουλος εκπρόσωπος ΓΓ Λιμένων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά Μ. Γεωργιάκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να κατασκευαστεί η πίστα στην περιοχή της Δραπετσώνας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο Πειραιάς όχι απλώς θα στηρίξει την πρόταση αλλά θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις δράσεις ώστε να έχει ενεργή συμμετοχή ο Δήμος (Δελτίο Τύπου της Διελπίς F1).

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να έρθει η Formula 1 στην χώρα μας, στον Πειραιά και τη Δραπετσώνα. Πρόκειται για ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, θα συμβάλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες και θα προβάλλει θετικά την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα το εντάξει άμεσα στις στρατηγικές επενδύσεις (Fast Track).»