Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 μ.μ. με θέματα τον Προϋπολογισμό για το 2013 και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου του 2013. Δεν υπάρχει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι πληροφορίες είναι από δημοτικούς συμβούλους. Δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει διαβούλευση, όπως προβλέπεται από 76 του Ν.3852/2010, για το τεχνικό πρόγραμμα, πέρυσι είχαμε και τις λεγόμενες Λαϊκές Συνελεύσεις!
Στην συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον η απόφαση για το ποσόν το οποίο θα εγγραφεί για τη χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΠΑ το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον της εταιρείας. Είναι σίγουρο (;) μετά και την ψήφιση από το ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ του προϋπολογισμού για το νέο έτος ότι στη συζήτηση θα δοθεί μάχη, και από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, για να καταγραφεί στον προϋπολογισμό το ποσό που προβλέπεται στο σχέδιο του για τη σωτηρίας της.

Η λεπτομέρεια του φετινού προϋπολογισμού είναι ότι θα πρέπει να είναι απολύτως ισοσκελισμένος 
 Η υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων εσόδων εμφανίζει υστέρηση κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% έναντι του στόχου που τέθηκε για την περίοδο που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του αντίστοιχου τριμήνου, το  Συμβούλιο υποχρεωτικά προβαίνει σε αναμόρφωση αυτού εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών, μειώνοντας στο πραγματικό τους ύψος τους επιμέρους κωδικούς και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.
 
Και ένα επιπλέον στοιχείο. Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ο ισολογισμός του 2011 (εδώ). 
Αν διαβάζουμε καλά τα οικονομικά,  η αλήθεια είναι μοιάζουν με "κινέζικα", υπάρχει έλλειμμα για την χρήση του 2011 περίπου 6,6 εκατ. ευρώ! 
...το πρωτογενές πλεόνασμα δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού!