Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή της Ξένιας Φωτίου: "Ποιος φοβάται τον Αλ. Χρυσό;"



Λάβαμε την παρακάτω επιστολή της κ. Ξένιας Φωτίου, δημοτικής συμβούλου η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα του Έθνους για τους 105 δημάρχους που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Δημοσιεύουμε την επιστολή με την επισήμανση ως προς την τελευταία παράγραφο ότι ο Αλ. Χρυσός πριν από ένα χρόνο είχε παραιτηθεί από επικεφαλής της Αναγέννησης, με δηλώσεις του είχε διευκρινίσει ότι η πρωτοβουλία του στοχεύει στην ανανέωση της Κίνησης δεσμευόμενος ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το νέο επικεφαλής για τη νίκη στις εκλογές του 2014. Επιπλέον είχε χαρακτηρίσει "γελοιότητες" ή με κάποιο παρόμοιο χαρακτηρισμό τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα του στην ολομέλεια της Αναγέννησης. 

<Ποιος φοβάται τον Αλέξανδρο Χρυσό; 
Είναι απαράδεκτο και πολιτικά ανήθικο να σπιλώνονται αιρετοί μόνο και μόνο μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο ΣΔΟΕ.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Έθνους της Κυριακής και με τίτλο «το μεγάλο φαγοπότι δημοσιεύτηκε καταγγελία σε βάρος 105 δημάρχων και άλλων αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης με κατηγορία για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Στο δημοσίευμα ίσως να υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας, αφού είναι πια γνωστό ότι για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας σημαντικό μερίδιο  ευθύνης  έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση, «μαζί  με τα ξερά καίγονται  και τα χλωρά», στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και ονόματα δημάρχων άμεμπτου πολιτικού ήθους μόνο και μόνο επειδή κάποιος πολιτικός αντίπαλος έκανε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο ΣΔΟΕ.

Δικαιολογημένη λοιπόν η κατάπληξη αλλά και η οργή  και αγανάκτηση του τέως δημάρχου Δραπετσώνας Αλέξανδρου Χρυσού και όλων μας που συνεργαστήκαμε μαζί του και γνωρίζουμε πολύ καλά  το ήθος και την εντιμότητα του τέως δημάρχου, ο οποίος  παρέλαβε ένα διαλυμένο και υπερχρεωμένο Δήμο με πάνω από 6 μήνες κομμένα  τηλέφωνα (αλήθεια γιατί δεν γίνεται στη λίστα κανένας λόγος για όσους έφεραν το Δήμο σε τέτοια κατάντια;) και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια χάρη τη σωστή διαχείριση από τον ίδιο και τους συνεργάτες του όχι μόνο να εξυγιάνει αλλά να αναστήσει το Δήμο κυριολεκτικά μέσα από την τέφρα του.  Και είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγόταν πανηγυρικά αν ο «Καλλικράτης» δεν είχε καταργήσει την αυτονομία του Δήμου.

Ο Αλέξανδρος Χρυσός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».  Ο ίδιος ζήτησε από το ΣΔΟΕ να ανοίξουν οι λογαριασμοί του και να γίνει έλεγχος για να λάμψει η αλήθεια.  Θα αποδειχθεί σύντομα περίτρανα ότι ο Χρυσός δεν διαθέτει χρήματα ούτε από δικαιολογημένο πλουτισμό, πόσο μάλλον από παράνομο και αδικαιολόγητο.    
Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Ποιός έκανε  την ανώνυμη καταγγελία στο ΣΔΟΕ;  Ποιός επιδιώκει την πολιτική εξόντωση του Χρυσού;  Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι η καταγγελία έγινε στα μέσα του 2012, όταν δηλαδή είχε αρχίσει να κυκλοφορεί το σενάριο ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Χρυσού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, οι υποψίες στρέφονται σε 2-3 πρόσωπα-πολιτικούς αντιπάλους που δεν μπορούν να πολεμήσουν ευθέως τον Χρυσό παρά μόνο με συκοφαντίες και χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη».  Όμως μηνύσεις δεν ευσταθούν με απλές υποψίες  Γι αυτό ο Χρυσός είναι  αναγκασμένος να περιμένει.

Ο χρόνος θα δείξει ποιός ή ποιοί έστησαν τη σκευωρία της πολιτικής εξόντωσης του Χρυσού.  Οψόμεθα!

Ξένια Φωτίου, τ. αντιδήμαρχος Δραπετσώνας/αναπληρώτρια δημάρχου

 Σημείωση: Θα πρέπει το ΣΔΟΕ να διενεργήσει άμεσα έλεγχο και να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις ώστε να υπάρξει διαφάνεια, νομιμότητα και να λάμψει η αλήθεια.  Να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν και να σταματήσει η διαπόμπευση των αιρετών.  Να αποκατασταθεί ο θεσμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης που λόγω της οικονομικής κρίσης πλήττεται βάναυσα στις μέρες μας.>