Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ενιαίο ψηφοδέλτιο για Δημοτικούς Συμβούλους στις επόμενες εκλογές;

Έκπληξη για τα  δημοτικά συμβούλια απο τον υπουργό Εσωτερικών.
  Κόντρα στα ήθη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζεται να «πλεύσει» ο υπουργός Εσωτερικών, με την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, για την κατάρτιση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για όλες τις παρατάξεις, στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.  
Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες, αλλά προτείνεται χωριστό ψηφόδελτιο για τους Δημάρχους και μία ενιαία λίστα για τους Δημοτικούς Συμβούλους! 
 Αν τελικά γίνει αυτή η αλλαγή θα μπορεί ο ψηφοφόρος να ψηφίζει για Δήμαρχο και να επιλέγει από κοινό κατάλογο αυτούς που θεωρεί ικανούς για το Δημοτικό Συμβούλιο ανεξαρτήτως παρατάξεων!
Σύμφωνα με το newsbomb: «Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων», εξηγεί ο υπουργός Εσωτερικών, σε...συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να «εξοβελίσουμε τον κομματισμό από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Συνεχίζοντας, ο κ. Στυλιανίδης, υποστηρίζει ότι έτσι θα επιτευχθεί επιπρόσθετα η αναγέννηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και «θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος».

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει έτοιμος να νομοθετήσει την ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές, για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχουν πληγωθεί αρκετά».
Ο κ. Στυλιανίδης αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας και πιστεύει ότι με τη συμμετοχή της στις εκλογές «θα αναζωογονήσει και θα εξυγιάνει την πολιτική ζωή», αφού «το προσωπικό κριτήριο ψήφου των ομογενών δεν είναι το προσωπικό ρουσφέτι, αλλά η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν με τα έργα τους τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Ανήσυχος, τέλος για την «πίκρα και την απογοήτευση που συσσωρεύονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες», ο κ. Στυλιανίδης εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η οικονομική ανάκαμψη και η επιστροφή της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης στην κοινωνία.