Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι συναντήσεις για πίστα F1 συνεχίζονται...ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου


Μια ακόμα εκδοχή για την αξιοποίηση της περιοχής Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα από άλλο υπουργό (παρακάτω η ανακοίνωση)... 
Ο υπουργός στηρίζει "ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο"... μετά τη συνάντηση με τον αρχιτέκτονα  κ. Παπαθεοδώρου και τον Δήμαρχο.
Πριν λίγες μέρες στη Βουλή, άλλοι υπουργοί απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών μιλούσαν για εταιρεία ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση των 660 στρεμμάτων στην περιοχή της Δραπετσώνας! 
Όλα αυτά βέβαια με τα γνωστά προβλήματα στο δήμο, και ερήμην των πολιτών της περιοχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει συζητήσει και δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το θέμα
Αντιθέτως η Επιτροπή Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας, η οποία λειτουργεί στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταλήξει σε μια πρόταση (ήπια ανάπτυξη, μικρή μαρίνα, πράσινο κλπ.) η οποία ουσιαστικά αποκλείει την ιδέα για F1. Ακόμα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, δημότες και ομάδες πολιτών έχουν επώνυμα εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τη δημιουργία πίστας στην περιοχή.
Επειδή οι συναντήσεις και οι ανακοινώσεις συνεχίζονται και ουσιαστικά συνεχίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, καλό θα ήταν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εκφραστούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όποια απόφαση υπάρξει να γίνει αίτημα και δέσμευση για όλους... Αν το σχέδιο είναι τόσο "ελκυστικό" γιατί δεν έρχεται προς συζήτηση;
έτσι λειτουργούν οι κοινωνίες στη δημοκρατία, δια των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, εκφράζονται και προχωρούν!
 Δεν επιβάλλονται τέτοια "ιλουστρασιόν οράματα" στους πολίτες, χωρίς διάλογο και συζήτηση...γιατί ως γνωστόν στο τέλος οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό, όπως έγινε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες!




Το Δελτίο τύπου του Υπουργείου
<< Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε την Τρίτη με το Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, τον εκπρόσωπο της ΕΛΠΑ και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA Βασίλη Δεσποτόπουλο και τον Αρχιτέκτονα και εκπρόσωπο του Φορέα DIELPISFORMULA1 Αθ. Παπαθεοδώρου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να κατασκευαστεί η πίστα στην περιοχή της Δραπετσώνας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 
Ο κ. Μηταράκης  σημείωσε ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η κυβέρνηση στηρίζει ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, θα συμβάλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προβάλλει θετικά την χώρα μας.
Τόνισε επίσης με έμφαση, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι αρωγός στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκομένων φορέων και  θα αναμένει την συγκρότηση φορέα υλοποίησης του έργου προκειμένου να το εντάξει στις στρατηγικές επενδύσεις (Fast Track). πηγή>>





Πριν λίγες μέρες στη Βουλή

<Εταιρεία «ειδικού σκοπού» θα συσταθεί για την αξιοποίηση των 660 στρεμμάτων της λιπασματοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου. 



Στην εταιρεία «ειδικού σκοπού» θα μετέχουν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι η ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου τμήματος της έκτασης και αναμένεται να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες και οι άλλες ιδιοκτήτες, που είναι ο ΟΛΠ ΑΕ, η ΑΓΕΤ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Αυτοδιοίκηση.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τζένης Βαμβακά, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα.


Οι 3 βουλευτές κατέθεσαν κοινή ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας μετά από δημοσιεύματα αλλά και πληροφορίες, που φτάνουν στους ίδιους «για σχέδια δήθεν αξιοποίησης του μοναδικού φυσικού κάλους ελεύθερου χώρου των πρώην Λιπασμάτων, ως ναυτιλιακού και εμπορικού κέντρου» (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ).
Από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκύπτει ξεκάθαρα ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί στην Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, που είναι αρμόδια για να κινηθεί η διαδικασία χορήγησης σχετικών αδειών, «κανενός είδους φάκελος με σχέδια αξιοποίησης ή ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής».Ο δε υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης υπογράμμισε ότι «επειδή ο εν λόγω χώρος ανήκει στο μεγαλύτερό του μέρος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, ο ΟΛΠ αναμένει πρωτοβουλίες από την πλευρά της Ε.Τ.Ε, της ΑΓΕΤ και των Ελληνικών Πετρελαίων, ώστε μαζί με την Αυτοδιοίκηση να δημιουργηθεί μια εταιρεία «ειδικού σκοπού» με στόχο την ανάπλαση της περιοχής, βάσει των απόψεων της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών» εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα.