Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδρίαση ...για "γερά νεύρα"!


Τη Δευτέρα 10/9 στις 18:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας με αρχικό θέμα την εκλογή προέδρου, αφού ο τωρινός πρόεδρος παραιτήθηκε. Είναι ο δεύτερος πρόεδρος που παραιτείται πριν κλείσει η Δημοτική Αρχή τα 2 χρόνια στην εξουσία. Μέχρι και την ώρα της ανάρτησης δεν είχε δημοσιευτεί στο site του Δήμου η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη (άρθρο 67, παρ,4)! 

Θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση, κάτω από το βάρος των παραιτήσεων και την άτυπη «κόντρα» αντιδημάρχων το καλοκαίρι! Προϋπόθεση βέβαια για να γίνει η συνεδρίαση είναι να εξασφαλιστεί η απαρτία, σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δυσκολεύεται τελευταία να συνεδριάσει με τις γνωστές περιπέτειες της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Βέβαια ενδιαφέρον έχει ποιος θα προταθεί για νέος πρόεδρος. Οι συνεδριάσεις είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολες, έμπειρο στέλεχος δεν υπάρχει και το κενό που αφήνει ο νυν πρόεδρος, δύσκολα θα αναπληρωθεί! Οι πληροφορίες λένε ότι πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους δεν αποδέχονται την πρόταση να αναλάβουν και όλα δείχνουν ότι κάποια από τις νέες συμβούλους θα αναλάβει το δύσκολο έργο! 

Όμως το έργο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εκλεγεί είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού με το καλημέρα έχει να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση! 

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ, μετά το μαύρο καλοκαίρι που πέρασαν, θα είναι για μια ακόμα φορά παρόντες, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν!

Οι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο κολυμβητήριο και στα προγράμματα της ΔΗΚΕΠΑ θέλουν να ξέρουν αν θα λειτουργήσουν και πότε τα προγράμματα, για να κάνουν τον προγραμματισμό τους. 

Η αντιπολίτευση μετά την καταγγελία για το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητήσει εξηγήσεις για τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια. 

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς μετά την καθυστέρηση στην πληρωμή τους ανησυχούν, ήδη με ανακοίνωση τους διαμαρτύρονται και για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών τη Δευτέρα 10/09/12. 

Γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικών σταθμών θα είναι εκεί για να μάθουν γιατί τα παιδιά τους δεν θα είναι στους παιδικούς σταθμούς και ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής, κανείς δεν γνωρίζει ούτε υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ήδη κυκλοφορεί (εδώ) ανακοίνωση που καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας. 

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια συνεδρίαση για "γερά νεύρα"!