Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Για γέλια και για κλάματα»

Τη Δευτέρα 10/9 στις 18:00, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδρίαση δεν μπορείς να την πεις, αλλά μιας και μαζεύτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κατάφεραν να έχουν απαρτία μετά από πολύ καιρό θα καταγραφεί στην ιστορία ως συνεδρίαση!

Ήταν μια δύσκολη συνεδρίαση, κάτω από το βάρος των παραιτήσεων και την άτυπη «κόντρα» αντιδημάρχων το καλοκαίρι! Το αρχικό θέμα ήταν η εκλογή προέδρου, αφού ο πρόεδρος είχε παραιτηθεί. Είναι ο δεύτερος πρόεδρος που παραιτείται πριν κλείσει η Δημοτική Αρχή τα 2 χρόνια στην εξουσία και ...δεν υπήρχαν διαθέσιμοι για τη θέση. Πάντως στη συνεδρίαση δεν έγινε ουσιαστική κουβέντα για την παραίτηση του πρώην προέδρου, ο οποίος επέμενε στα προσωπικά αίτια της παραίτησης. 

Στην αίθουσα υπήρχαν πολίτες που διαμαρτυρόταν για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και στη ΔΗΚΕΠΑ.Το κλίμα ήταν εμφυλιοπολεμικό, με φωνές, παιδιά να τρέχουν, βρισιές, χαρακτηρισμούς και πολλές βαριές κουβέντες!
Δυστυχώς, η πλήρης παρακμή! Καμία δυνατότητα διαλόγου, χειροκροτήματα στις ατάκες και ένα προεδρείο ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση. 

Προηγουμένως είχε εκλεγεί με 17 ή 18 ψήφους στην 3 ψηφοφορία η νέα πρόεδρος και πραγματικά η κοπέλα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της, είχε «χάσει την μπάλα». Κανένας δεν έδινε σημασία, έπαιρνε το λόγο όποιος ήθελε για όσο ήθελε και έλεγε ό,τι ήθελε είτε εντός είτε εκτός θέματος. Δύσκολα άκουγες μια πλήρη τοποθέτηση γιατί οι διακοπές και η επιθετικότητα ξεχείλιζαν στην αίθουσα. 

Πραγματικά θα είναι δύσκολο στο μέλλον να συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση! Υπάρχει μια ισχνή πλειοψηφία στη Δημοτική Αρχή, η οποία με τις αλλαγές αντιδημάρχων τον Ιανουάριο ίσως κλονιστεί πολύ σοβαρά, κάποιοι σύμβουλοι για επαγγελματικούς λόγους συνήθως απουσιάζουν (άραγε γιατί συμμετείχαν στις εκλογές;), οι ομάδες πολιτών που θίγονται από παραλείψεις και αποφάσεις της Διοίκησης βρίσκονται όλο και πιο συχνά στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιπλέον υπάρχει μια γενικότερη δυσπιστία για τις θέσεις και αποφάσεις της διοίκησης. Σ΄αυτό το περιβάλλον η νέα πρόεδρος, η οποία αντικατέστησε έναν καλό πρόεδρο, ο οποίος "τσουλούσε" τις διαδικασίες θα δυσκολευτεί να κρατήσει το σώμα.  Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στην πρώτη συνεδρίαση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί μια τέτοια, τόσο ειδική κατάσταση. 

Ήδη υπάρχουν φήμες για νέες παραιτήσεις στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανόν Δευτέρα και δυστυχώς τα προβλήματα δεν έχουν πλέον εύκολες λύσεις, ο δε γρίφος «Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» φαίνεται να είναι άλυτος!