Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

 Ανακοίνωση -ενημέρωση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπ. Μανουσιάδη μετά την επίσκεψη στο 12ο Δημ. Σχολείο Κερατσινίου.

"Επικίνδυνος και ανθυγιεινός ο περιβάλλοντας χώρος, σε κακή κατάσταση τα οικονομικά του σχολείου με μεγάλη ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής."

Μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων, η Βουλευτής Β' Πειραιά Τ.Βαμβακά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μ.Μανουσιάδης μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικούς παράγοντες επισκέφτηκαν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου στο Πρέσσοφ.

25/9/2012
Έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου επισκεφτήκαμε σήμερα το συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά πάνω στην Λ.Σχιστού και δίπλα στο Πάρκο Πρέσσοφ. 
Τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στα οικονομικά και στην μη-έγκαιρη καταβολή των κονδυλίων, λόγω κυρίως της κεντρικής πολιτικής και των μνημονίων αλλά και της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά έχουν να κάνουν και με θέματα υγιεινής και σωματικής ακεραιότητας των παιδιών στον περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Οι γονείς μας ξενάγησαν αρχικά στην βρώμικη και γεμάτη μπάζα και άλλα επικίνδυνα υλικά Λ.Σχιστού, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στο σχολείο. Λόγω της αδιαφορίας και της μεταφοράς των ευθυνών από πλευράς του Δήμου στο Υπουργείο, το κομμάτι αυτό δεν καθαρίζεται τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια. Το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο σκουπίδια, μπάζα και έχει αναφερθεί και εμφάνιση τρωκτικών, τα οποία εισχωρούν μέσα στο σχολείο.
Παρόμοια κατάσταση διαπιστώσαμε και στο Πάρκο Πρεσσόφ, το οποίο έχει κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη του. Το γήπεδο 5επί5 το οποίο χρησιμοποιούν οι μαθητές του Σχολείου, λόγω της κατάσταση του τάπητα, έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και εστία μικροβίων. Το ίδιο ισχύει και για τα σκουριασμένα σίδερα που "παραφυλάνε" για να τραυματίσουν κάποιο παιδί και τα ποδοσφαιρικά τέρματα τα οποία στέκονται κυριολεκτικά σε μια σκουριασμένη βίδα. Από θαύμα δεν έχει γίνει ακόμα, ευτυχώς, κάποιο ατύχημα.
Η αδιαφορία τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της πολιτείας βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα παιδιά.

Έπειτα, η Διευθύντρια του Σχολείου μας περιέγραψε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, μας ενημέρωσε για τα χρέη (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ) καθώς και τη δυσκολία να αντεπεξέλθει το σχολείο στα έξοδα του (Πετρέλαιο).
Μας τόνισε ότι υπάρχει κενή θέση δασκάλου, καθώς και την "προσωρινή" λύση που έχει δοθεί για το ολοήμερο σχολείο, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για πολλούς γονείς.
Οι πολιτικές που συνεχίζει η συγκυβέρνηση θα αποτελειώσουν την δημόσια εκπαίδευση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να οργανώσει καλά τις Σχολικές Επιτροπές αφού, παρά τις προσπάθειες των προέδρων, δεν υπάρχει συνεργασία και θέληση από την διοίκηση για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι προσκαλέστηκαν και παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαχαρίας Ζούπης και Μαρία Σενικίδου.

Στο τέλος της συνάντησης καταλήξαμε ότι:
-Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά θα καταθέσει επερώτηση στη Βουλή συγκεκριμένα για το σχολείο και για τα προβλήματα του (θέματα ασφάλειας, κενές θέσεις, οικονομικά θέματα, ολοήμερο σχολείο) και θα ασκήσει πίεση στις αρμόδιες επιτροπές και τα Υπουργεία.
-Πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο από Δημοτικούς Συμβούλους (ακόμα και της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν τους ενημερώνει και αρκετές φορές τους απομονώνει) που να αναδείξουν το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πιέσουν τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του. Συγκεκριμένα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ θα παραστούν γονείς από το σχολείο και θα αναδειχθεί το πρόβλημα για συζήτηση,επεξεργασία και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή.  
Μανουσιάδης ΧαράλαμποςΔημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πηγή