Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Eπίθεση "φιλίας" στους εκπαιδευτικούς

Σε αντίθεση με την προκάτοχο του Α. Διαμαντοπούλου, ο νέος υπ. Παιδείας ξεκινά την θητεία του κάνoντας επίθεση "φιλίας" προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν δεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους ενώ ταυτόχρονα με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης οι εργασιακές συνθήκες αλλά και η ίδια η δουλειά τους συναντά τρομερές δυσκολίες. Αν και τα λόγια  τα παίρνει συνήθως ο άνεμος κάτι είναι και αυτό!

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γεωργίου Μπαμπινιώτη, προς τους Εκπαιδευτικούς. "Αισθάνομαι την ανάγκη ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τής Εκπαίδευσης και να σάς σφίξω νοερά το χέρι, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτά που εν μέσω πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών προσφέρετε στα αγόρια και τα κορίτσια των σχολείων και των πανεπιστημίων τής πατρίδας μας. Η ελληνική οικογένεια κατανοεί, εκτιμά και τιμά σιωπηρά αυτή την προσφορά και την ηθική στήριξη που παρέχει στα παιδιά μας ο Έλληνας δάσκαλος τις δύσκολες αυτές ώρες, όταν μάλιστα έχει υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, που ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν ποτέ ανάλογες τής προσφοράς του." αναφέρει ο Γ. Μπαμπινιώτης. 
"Είμαστε πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι η παιδεία που δίδεται στα παιδιά μας, μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια τής ψυχής τους, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γι’ αυτό και το έργο σας είναι πραγματικά πολύτιμο και η προσφορά σας ανεκτίμητη. Είναι μαζί σας η σκέψη, η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη μας." προσθέτει ο υπ. Παιδείας και υπογράφει ως καθηγητής, Γ. Μπαμπινιώτης.πηγή