Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Άλλαξε πάλι ο γραμματέας του Δ.Σ. στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας!


Με απόφαση του Γ.Γ. της περιφέρειας ακυρώθηκε η διαδικασία της τοποθέτησης ως γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου -Δραπετσώνας της κ. Μαρία Δασκαλάκη και ανακηρύχτηκε γραμματέας ο κ. Κούβαρης Κ., δικαιώνοντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.


Παρακάτω σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας πηγή

Δυστυχώς ότι και να συμβαίνει, φαίνεται ότι ο κύριος Λουκάς Τζανής συνεχίζει χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα, χωρίς να ακούει κανένα. Πορεύεται δείχνοντας να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει, σαν να μην υπάρχουν κανόνες, νόμοι, πλαίσιο.
 'Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά όσα έχουν συμβεί με τους δήθεν εθελοντές, με τον χορό αναθέσεων "επεξεργασίας προτάσεων", με το πως δόθηκε το ένα έργο Πράσινης Ανάπτυξης, με την διάλυση της Δημοτικής Επιχείρησης κλπ. Ο ίδιος ετσιθελισμός φάνηκε και σε δύο θέματα πρόσφατα.

ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ ΠΡΩΤΟ. Πριν ένα μήνα ψηφίσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο για την θέση του Γραμματέα του Προεδρείου, μετά την παραίτηση της Μαρίας Μαράκου από την Παράταξη του Δημάρχου. 
Σύμφωνα με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" τον Γραμματέα τον ορίζει η Αντιπολίτευση. Ως μοναδική υποψηφιότητα υπήρξε αυτή του Κώστα Κούβαρη.
Ήταν ένα απλό θέμα που θα μπορούσε να λήξει σε πέντε λεπτά. Κι όμως, χρειάστηκαν ...τρεις ψηφοφορίες και διαδικασία τριών ωρών για να οδηγηθούμε σε δήθεν μη εκλογή και ορισμό στην θέση μέλους της πλειοψηφίας! Μάλιστα, για να συμβεί αυτό δηλώθηκαν συμμετέχοντες στην ψηφοφορία 31, ενώ είχαν ψηφίσει 29 και ο Κώστας Κούβαρης είχε συγκεντρώσει τους 15!
Παρά τις διαμαρτυρίες μου, όπως και άλλων στελεχών της Αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος επέμενε. 'Έγινε λοιπόν ένσταση στον Γ.Γ της Περιφέρειας και επέστρεψε ακύρωση της διαδικασίας και ανακήρυξη του Κώστα Κούβαρη στην θέση του Γραμματέα. Θεσμικός ευτελισμός, απόδειξη μικροπαραταξιακού πνεύματος και έκθεση του Δήμου. Τι άλλο να πει κανείς.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ. Πριν μήνες ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. 
Από την Αντιπολίτευση εκφράστηκαν αντιρρήσεις για κάποια σημεία, όπως και επισημάνσεις για την νομιμότητα κάποιων ρυθμίσεων. Ωστόσο, στου κουφού την πόρτα... 
Το αποτέλεσμα ήταν το Υπηρεσιακό να επιστρέψει τον Οργανισμό που του εστάλη σχεδόν ακριβώς με τις παρατηρήσεις που είχαμε κάνει. Και πάλι όμως, ο Δήμαρχος δεν άκουσε. Άφησε μήνες τον Δήμο δίχως Ο.Ε.Υ και ξαφνικά τον έστειλε προς έγκριση στον Γ.Γ της Περιφέρειας ...δίχως καμία διόρθωση! Προφανώς ήλπιζε ότι μπορεί να γίνουν δεκτοί οι ακροβατισμοί του από τον Γ.Γ. Το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Το αποτέλεσμα ήταν να του επιστραφεί μη εγκριμένος ο Οργανισμός και μάλιστα με τις παρατηρήσεις του Υπηρεσιακού, που με την σειρά τους ήταν παρατηρήσεις και της Αντιπολίτευσης.
 Εν ολίγοις, όλα θα είχαν λήξει αν εξ αρχής ο Δήμαρχος απλά άκουγε. Που όμως τέτοια πράγματα...

Ας σταθούμε σήμερα σ’ αυτά τα δύο παραδείγματα. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει μέρα που να μην συμβαίνει μια παρατυπία, ένα πρόβλημα, μια ....
Δυστυχώς για τον Δήμο ....
 Παλαιότερη ανάρτηση μας για το θέμα. Ο νόμος είναι νόμος;