Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Στον Δήμο Πειραιά το κτήριο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ

Στο Δήμο Πειραιά παραχωρήθηκε από την ΓΑΙΑΟΣΕ το κτίριο του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ Πειραιά. 
Για το ιστορικό κτίριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχε ζητήσει να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί ο χώρος. Συγκεκριμένα είχε προτείνει, το κεντρικό κτίριο με την τοποθέτηση έξι βαγονιών κατά μήκος των γραμμών να μετατραπεί σε μουσείο με θεματικούς χώρους, με στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Τη σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο Πειραιά του κτηρίου του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι, των παλαιών γραμμών, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Νίκος Ιωαννίδης.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου, στις διαδικασίες αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, περιπάτου, ποδηλατοδρόμου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Πειραιά, καθώς μπήκε ο θεμέλιος λίθος στην αναμόρφωση ενός ιστορικού και σημαντικού κομματιού της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος.πηγή