Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το Σάββατο 28 Νοέμβρη το Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών του ΚΕΚ Κερατσινίου -Δραπετσώνας ξεκινάει τα μαθήματα της σεζόν 2015-16*. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2016. 
Στόχος των σπουδών είναι η γνωριμία με την κινηματογραφική τέχνη σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. 
Το αποτέλεσμα των μαθημάτων θα είναι η συλλογική δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ και μιας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας. 
Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνεται: 1. Ιστορία κινηματογράφου 2. Σενάριο 3. Σκηνοθεσία θεωρεία και πράξη 4. Βασικές αρχές φωτογραφίας 5. Υποκριτική κινηματογράφου 6. Ντοκιμαντέρ, από την θεωρεία στην πράξη Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα διδασκαλίας με βάση την ηλικία των συμμετεχόντων.
 Τα μαθήματα θα διεξάγονται Σαββάτο και Κυριακή πρωί, θα είναι διάρκειας 3 ωρών, και από κοινού τα δύο τμήματα θα συμμετέχουν στις προβολές-μαθήματα που θα διεξάγονται κάθε Κυριακή βράδυ, τόσο με ταινίες σταθμούς για την εξέλιξη του κινηματογράφου, όσο και για γνωριμία με Ελληνες σκηνοθέτες και τον τρόπο που αυτοί εργάζονται. Με την ολοκλήρωση των σπουδών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επιτυχούς φοίτησης. 
Tην Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία του Σπ. Τέσκου “Χαραγμένες ζωές”, καφέ «ΕΠΙΓΕΙΟΝ» στο πάρκο Σελεπίτσαρι στις 8.00 μμ. 
Δηλώσεις συμμετοχής για τον νέο διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων στη γραμματεία του ΚΕΚ έως και το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.