Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η "ιστορία της ανάπλασης" πρέπει να ενώνει!

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου, υπάρχουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου υπέρ της Ανάπλασης και κατά των εγκαταστάσεων του Μελισσανίδη. Μέχρι σήμερα υπάρχουν ανακοινώσεις του Δήμου για τις δράσεις Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 π.μ. και καλέσματα από φορείς και δημοτικές παρατάξεις για συμμετοχή. 
Ο «άλλος δρόμος» καλεί τους δημότες στον υδατόπυργο για την κεντρική πορεία προς το διυλιστήριο στις 11.00 π.μ. και το συντονιστικό των φορέων στις 11.00 π.μ. μπροστά από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας. Προφανώς πρόκειται για κακή συνεννόηση(;) και υπάρχει χρόνος να ξεπεραστεί, γιατί το γεγονός δεν βοηθάει την υπόθεση της κοινής μαζικής διεκδίκησης των αιτημάτων. 
Ακόμα, πέρα από το διαδίκτυο, το οποίο είναι σημαντικό και δεν κοστίζει, δεν έχει κυκλοφορήσει από τον Δήμο στις γειτονιές αφίσα ή κάποια ανακοίνωση (τουλάχιστον στη Χαραυγή κυκλοφορεί μόνο το κάλεσμα της λαϊκής επιτροπής...), ώστε να ενημερωθεί και το ευρύ κοινό για τις κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου. Γιατί; Έχουν κυκλοφορήσει τόσες αφίσες και προσκλήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήταν τόσο δύσκολο να γίνει το ίδιο και για το κορυφαίο θέμα της πόλης; 
Σε κάθε περίπτωση, με "αυτούς ή τους άλλους" κάθε δημότης το Σαββατοκύριακο οφείλει να περάσει από τον χώρο της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, τα λιπάσματα, τον χώρο της «Ανάπλασης»! Άλλωστε θα υπάρχουν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις-δράσεις, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Είναι ευκαιρία να καταγραφεί με τη μαζική συμμετοχή, η αντίθεση για ό,τι γίνεται στην περιοχή ερήμην των δημοτών και παράλληλα να απαιτηθεί από τους νυν κυβερνώντες να βιαστούν. Ήδη, στις 6 Μαΐου έχει οριστεί η συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής των κατοίκων του δήμου μας κατά της τροποποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση –η οποία αργότερα καλύφθηκε και με νόμο από τον υπουργό Μανιάτη. 
 Η ιστορία της ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, μια ιστορία χαμένων ευκαιριών και καθυστερήσεων, πρέπει να ενώνει!  "Έχει μεγάλη σημασία, όλοι μαζί με σοβαρά βήματα, χωρίς να αφήνονται περιθώρια για δεύτερες σκέψεις να προχωράμε, γιατί πολύ απλά, οι αντίπαλοί είναι πανίσχυροι!