Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ΠΝΠ!

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την:   ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
Ήδη μετά από την σχετική απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ έχουν συνεδριάσει δημοτικά συμβούλια προκειμένου να εκδώσουν ψηφίσματα που θα καταγγέλλουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

Στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας δεν έχει γίνει γνωστή η πλήρης εισήγηση!  Υπάρχει δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)  η οποία αναφέρει: "Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς καμία διαβούλευση να επιβάλλει τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων. 
Τα χρήματα αυτά, είναι χρήματα των δημοτών και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των Δήμων και την στήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και την φτώχεια. Άλλωστε, η επιλογή αυτή δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στην πιστωτική ασφυξία της χώρας. 
Περιμένουμε, ελπίζουμε και είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο σε επιλογές της κυβέρνησης που θα δίνουν οριστική διέξοδο στην οικονομική ασφυξία, ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προτάσσοντας τις ανάγκες του λαού έναντι των εκβιαστών τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ".

Η συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον, διότι θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα "crash test" για τη συνοχή της δημοτικής παράταξης που βρίσκεται στη διοίκηση και στηρίχτηκε κυρίως από τον Σύριζα στις δημοτικές εκλογές!
Σε άλλες περιοχές, δημοτικές κινήσεις πήραν θέση υπέρ της ΠΝΠ με σκεπτικό το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "η προσωρινή (15πενθήμερη) συγκέντρωση και μεταφορά όλων των αποθεματικών δεν γίνεται για να ωφεληθούν οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι μεγαλοτραπεζίτες", τονίζοντας ότι "τα αποθεματικά δεν μεταφέρονται σε κάποια ιδιωτική Τράπεζα, αλλά στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να υπάρξει η βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα που έχει ανάγκη η χώρα, για την κατάσταση της οποίας ευθύνονται όλοι όσοι όψιμα έγιναν διαμαρτυρόμενοι επαναστάτες."