Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Ναι μεν, αλλά ...από τον Δήμο

Και λαθεμένη βρίσκει η διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας την ενέργεια της κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και είναι έτοιμη να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης, εάν δεν υποχωρήσει και τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο λαός. 
Μα γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο, ζητάει τη διαχείριση των αποθεματικών η κυβέρνηση, για να έχει περιθώρια ελιγμών έναντι των δανειστών και για να μην υποχωρήσει, έχοντας μπροστά της μια σκληρή διαπραγμάτευση (τουλάχιστον αυτό λέγεται σε κάθε επίπεδο), η έκβαση της οποίας θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας. 

Τα πράγματα είναι πιο απλά! Ή στηρίζεις την επιλογή της κυβέρνησης με κάθε κόστος, γιατί έχει κόστος μια τέτοια ενέργεια, ή δεν τη στηρίζεις και συντάσσεσαι με τους δημάρχους  που αντιδρούν και σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα κινδυνολογίας για τα οικονομικά των ΟΤΑ.
 Τα θερμά λόγια, οι αστερίσκοι και η παραφιλολογία το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση και απογοήτευση στους πολίτες! Γιατί όσο και ωραίο να είναι το περιτύλιγμα ο πολίτης μπορεί να διακρίνει πίσω από τις γραμμές!

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδας»:
"Θεωρούμε λαθεμένη την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την δέσμευση των Ταμειακών Διαθέσιμων των Δήμων χωρίς, όπως όφειλε, να δια βουλευτεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη βάση διαφωνούμε με τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου. Ταυτόχρονα, μας ξενίζει η στάση αυτοδιοικητικών παραγόντων και φορέων που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν με την ανοχή τους τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα ανακάλυψαν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. 
Η χώρα σήμερα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από ντόπιους και ξένους παράγοντες. Ο στόχος φανερός, να γίνει συνείδηση στους λαούς της Ευρώπης και στο λαό της χώρας μας ότι η Νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι μονόδρομος. Προσπαθούν να οδηγήσουν την Κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου προσθέτοντας ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων , αύξηση της φορολογίας μέσω του Φ.Π.Α και εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Στους εκβιασμούς και στις πιέσεις των διεθνών τοκογλύφων Δ.Ν.Τ και Ε.Ε, η Κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει και να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Ελληνικός λαός, να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να στηριχθεί στη δύναμη και αποφασιστικότητα του λαού, προχωρώντας, αν χρειαστεί, ακόμα σε στάση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προτάσσοντας τις ανάγκες του λαού έναντι των τοκογλύφων δανειστών. 

Σε αυτή τη κατεύθυνση, είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τις επιλογές της ακόμα και με δέσμευση των ταμειακών μας διαθέσιμων που είναι χρήματα απ το υστέρημα των Δημοτών."