Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Γιατί δεν έγινε ο "ιστορικός - πολιτικός - διεκδικητικός περίπατος";

Με τίτλο, «κράχτη», «ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ» ενημερώνει η δημοτική αρχή (εδώ) για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητάει χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωποκράτηση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, κατέθεσε η θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε για την δενδροφύτευση στην περιοχή της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας που πραγματοποίησαν ο Δήμος και οι κάτοικοι 4 και 5 Απριλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την διεκδίκηση της ανάπλασης αυτού του κομματιού της πόλης.
Μια δεντροφύτευση, στην οποία βγήκαν πολύ καλές φωτογραφίες και λειτούργησε επικοινωνιακά, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια!   Σήμερα δε, τα δεντράκια αγωνίζονται να επιβιώσουν στο εγκαταλειμένο τοπίο! 

Παράλληλα μέσα στο γενικότερο χαμό των ημερών δεν έγινε καμία ανακοίνωση για ιστορικό - πολιτικό - διεκδικητικό περίπατο με περιεχόμενο «βιομηχανία και άνθρωποι τον προηγούμενο αιώνα, το δικαίωμα στη ζωή για τους ανθρώπους της πόλης στο ξεκίνημα αυτού του αιώνα». 
Η δράση αυτή είχε αποφασιστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (εδώ), η οποία χαρακτηρίστηκε ιστορική, σε ανάλογο συναισθηματικά φορτισμένο δελτίο τύπου, για την Κυριακή 26 Απρίλη. Μάλιστα στην ίδια απόφαση κατηγορηματικά αναφερόταν ότι θα γίνει παράλληλη αξιοποίηση αυτής της δράσης και κάθε δράσης στη συνέχεια για την επικοινωνιακή προβολή της υπόθεσης «ανάπλαση», κάνοντας έκκληση για τη δημιουργία «Λέσχης» υποστηρικτών της υπόθεσης «ανάπλαση». 

Ίσως ο φόρτος εργασίας ή η διοικητική γραφειοκρατία και αναποφασιστικότητα έκανε τους διοικούντες να μην ανακοινώσουν κάτι σχετικό και ...να αναβάλλουν(;) τη δράση!
Πάντως για να μην υπάρχουν περιθώρια για "δεύτερες σκέψεις", εάν δεν συσχετίζονται τα δύο γεγονότα, ασφαλιστικά μέτρα και η μη υλοποίηση της δράσης, καλό θα είναι να προγραμματιστεί η δράση, παρά να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
 Διαφορετικά η απόφαση θα μείνει στην ιστορία ως "απόφαση του κιλού", που πάρθηκε για διαχείριση της κατάστασης και λειτούργησε ως βαλβίδα εκτόνωσης της συσσωρευμένης πίεσης τη δεδομένη στιγμή!