Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Νέα απόφαση για έλεγχο στο ΚΕΚ

Το σήριαλ με το ΚΕΚ συνεχίζεται! Μετά από 7 μήνες, η διοίκηση έφερε το θέμα του ΚΕΚ στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο παρουσιάστηκε η "επισκόπηση λειτουργίας" του!  Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε έλεγχο των οικονομικών του Κέντρου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Α.Ε Δήμου Κερατσινίου από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.  Στο παρελθόν το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΚ είχε πάρει παρόμοια απόφαση και κάποια στιγμή, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, υπήρξε και προσφυγή στη δικαιοσύνη από συμβούλους... Η σημαντική διαφορά είναι ότι ο έλεγχος θα αφορά στην λειτουργία του ΚΕΚ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα!
Ακόμα, στη συνεδρίαση δόθηκαν ισχυρές διαβεβαιώσεις, ότι θα υπάρξει νέος τρόπος λειτουργίας, θα υπάρχει τακτική τρίμηνη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών και υπήρξε η πρόβλεψη ότι η οικονομική θέση του ΚΕΚ μακροχρόνια μπορεί(!!!) να γίνει ενθαρρυντική!  Και, από εδώ και πέρα, η λειτουργία του θα στηριχτεί στη διαχείριση της ακίνητης περιουσία του δήμου(!) και σε εκπαιδευτικά προγράμματα! Ίδωμεν... 

Η ανακοίνωση του δήμου: "Τον έλεγχο των οικονομικών του Κέντρου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Α.Ε Δήμου Κερατσινίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μετά από εισήγηση του ΔΣ του ΚΕΚ. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει πρόσκληση στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για έλεγχο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε ν’ απευθυνθεί ο Δήμος σε ιδιώτες ορκωτούς λογιστές. «Οφείλουμε στους ανθρώπους αυτής της πόλης να τα φέρουμε όλα στο φως» επεσήμανε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, και πρόσθεσε «ο έλεγχος θα αφορά στην λειτουργία του ΚΕΚ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα και το πόρισμα θα το στείλουμε στον Εισαγγελέα. Έτσι, όσοι «πέρασαν καλά» εκμεταλλευόμενοι την περιουσία των δημοτών θα πάνε στην δικαιοσύνη και όσοι έκαναν τίμια τη δουλειά τους θα έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν το όνομα τους».
Στην εισήγηση τους αναφορικά με την κατάσταση που βρήκαν στο ΚΕΚ, η Πρόεδρος Λίτσα Νικάνδρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Λεωνίδας Βατικιώτης, επεσήμαναν ότι το ΚΕΚ πάσχει από μία «χρόνια και ακραία κακοδιαχείριση». Ωστόσο, τόνισαν ότι παρόλο που η οικονομική θέση του ΚΕΚ είναι βραχυχρόνια εξαιρετικά προβληματική, μακροχρόνια μπορεί να γίνει ενθαρρυντική (επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο του απολογισμού στην ιστοσελίδα του δήμου εδώ).
Τέλος, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου κάθε τρεις μήνες, θα συζητιέται η πορεία του ΚΕΚ για να ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημότες, σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια."