Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για τη ΔΗΚΕΠΑ...



Ο Στεφ. Σαβόπουλος, μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων του Δήμου δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση (εδώ) μετά τη συνάντηση για τη ΔΗΚΕΠΑ.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση του Στ. Γαβρίλη, πρώην λογιστή της επιχείρησης σχετικά με τον ΟΑΕΔ. Μπαίνουν καινούργια θέματα στο τραπέζι και οπωσδήποτε πρέπει να διευκρινιστεί εάν στην συνεδρίαση αναφέρθηκε η παράμετρος για τα χρήματα 
της επιδότησης του ΟΑΕΔ (αφορούν ασφαλιστικές εισφορές ή επιδότηση αποδοχών) ;


...ΘΟΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΔΗΜΟΥ και ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ.

Θέτω υπ όψιν όλων των ενδιαφερομένων τα στοιχεία της συζήτησης που έγινε σήμερα και αφορά στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑ, με την παρουσία του Προέδρου της κ. Θεοδωρακάκου, την παρουσία αντιπροσωπείας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αθανασόπουλου, καθώς και του Συμβούλου του Δημάρχου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη.

Κατά την άποψή μου κανείς δεν δεσμεύεται ουσιαστικά για τη λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει σε σχέση με την «άρση» της επίσχεσης, που διευκολύνει τον ΟΑΕΔ να καταβάλλει την πρώτη δόση των 200.000 ευρώ από οφειλόμενα στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ.
Κατά την άποψη όλων (Διοικούντων και Εργαζομένων) η «άρση» της επίσχεσης είναι επιβεβλημένη, διότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να εκταμιεύσει οποιαδήποτε δόση, εάν έστω και ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς επίσχεσης.



Προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται από τους εργαζόμενους να «άρουν» την επίσχεση και υπάρχει η σχετική διαβεβαίωση ότι τούτο δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χάνουν έστω και ένα, από τα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεκδικήσεις τους.

Παράλληλα υπάρχει η δέσμευση του κ. Θεοδωρακάκου ότι τα χρήματα αυτά (πλήν των εισφορών) θα καταβληθούν στους 47 εργαζόμενους των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες οφειλόμενες δόσεις του ΟΑΕΔ προς τους Εργαζόμενους του Προγράμματος.
Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αρχίσει η Επαναλειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ με το υπάρχον προσωπικό και τις προσλήψεις των 100 (εγκεκριμένων ήδη) Δασκάλων των Τμημάτων. Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της από τούδε και στο εξής απρόσκοπτης μηνιαίας καταβολής της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ.
Επειδή είμαι ο πρώτος που αμφισβητεί τις προθέσεις ...μερικών Εργαζομένων και ...αρκετών Διοικούντων κατέθεσα ήδη μία πρόταση (στην παρούσα φάση) η οποία εξασφαλίζει, κατά τη γνώμη μου, τις επιθυμίες, τις διαθέσεις και τις θέσεις όλων.

Συγκεκριμένα:

1. Δέχομαι (αν και δεν προσκομίστηκε σχετικό έγγραφο) ότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να αποδώσει την πρώτη δόση των 200.000 ευρώ στην Επιχείρηση εάν έστω και ένας εργαζόμενος, βρίσκεται σε καθεστώς επίσχεσης. Προς αυτή την κατεύθυνση προσέρχομαι ...ασθμαίνων.

2.) Δέχομαι ότι οποιοδήποτε ποσό εισρεύσει στα ταμεία της ΔΗΚΕΠΑ από τον ΟΑΕΔ θα κατευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο, στην μισθοδοσία των εργαζομένων των αντίστοιχων προγραμμάτων. Σε καμμία περίπτωση δεν θα διοχετευθεί στο γενικότερο ταμείο της Επιχείρησης και δεν θα διανεμηθούν ποσά σε προμηθευτές ή άλλες υποχρεώσεις. Το ίδιο θα αφορά και στις επόμενες δόσεις που θα εισρεύσουν στην Επιχείρηση από την ίδια πηγή.

3.) Δέχομαι ότι η Διοίκηση του Δήμου θα αναλάβει την υποχρέωση μετά την ψήφιση του Προυπολογισμού (το αργότερο σε 30 ημέρες από σήμερα) να επιχορηγεί απρόσκοπτα απο τούδε και στο εξής και σε μηνιαία βάση την μισθοδοσία όλων των εργαζομένων της Επιχείρησης με το ανάλογο ποσόν που περιγράφηκε αναλυτικά στην συνάντηση.

4.) Η επαναλειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον Προσωπικό και στις εγκεκριμένες προσλήψεις των Δασκάλων των Τμημάτων, αποκρούοντας κάθε μορφή ελαστικής, εργολαβικής και ενδεχομένως ...μαύρης εργασίας.

5.) Θεωρώ απαραίτητη την εκλογή άμεσα, νέας (διαπαραταξιακής - συναινετικής) Διοίκησης της ΔΗΚΕΠΑ που θα θέσει ως στόχο την αποφυγή της «άτακτης» χρεωκοπίας της Επιχείρησης.

6.) Προς τις παραπάνω κατευθύνσεις θεωρώ ότι οι έγγραφες δεσμεύσεις του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ και της Διοίκησης του Δήμου είναι απαραίτητες και επιβεβλημένες ώστε να υπάρξει διέξοδος στην παρούσα φάση, και να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη Διοίκησης και Εργαζομένων. Κάθε άλλη υπεκφυγή αποτελεί "δυναμίτη", στην ήδη καταρρέουσα Επιχείρηση.

7.) Σε καμμία περίπτωση οι παραπάνω «αποδοχές» δεν αποτελούν «έκπτωση θέσεων», στην κατεύθυνση των ομόφωνων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Εργαζομένων περί Λύσης της Επιχείρησης και μεταφοράς των Δομών και των Εργαζομένων της Επιχείρησης στο Δήμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Υ.Γ Κάθε άλλη καθυστέρηση, θα εκλαμβάνεται πλέον ως απόπειρα αποπροσανατολισμού, εξευτελισμού των εργαζομένων, και «άτακτης χρεωκοπίας» στο προσεχές διάστημα της Επιχείρησης με ανοιχτά, όλα τα δυσάρεστα ενδεχόμενα.

Stelios Gavrilis  
ΑΨΟΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΟΛΛΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. 
ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 200064 ΦΕΚ 430Β/2007 
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ..ΣΤΗΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΟΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. 
ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.