Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει;



Μετά την αποτυχημένη πρώτη περίοδο σε πολλούς τομείς του Δημοτικού έργου κάποιοι ρομαντικοί ήλπιζαν σε έναν σαρωτικό ανασχηματισμό όλων των προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Η κρυφή επιθυμία ήταν να «ξαναμοιραστούν τα χαρτιά» και να αξιοποιηθούν και άλλα στελέχη τα οποία είχαν μείνει στο περιθώριο ώστε να δοθεί μήνυμα αλλαγής στην τοπική κοινωνία και να γυρίσει το παιχνίδι, έστω και τώρα!

Αυτή ήταν και η επιθυμία της ηγετικής ομάδας, όποιας έχει μείνει τέλος πάντων, αυτό τουλάχιστον άφηναν να εννοηθεί, να «τιμωρηθούν» κάποιοι που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και να δοθεί η αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη στη διαχείριση των στελεχών να σταλεί το μήνυμα παντού …«ουδείς αναντικατάστατος».

Όμως άλλα είναι τα σχέδια που γίνονται στα χαρτιά και άλλη η πραγματικότητα! Σήμερα 10 μέρες μετά τις δημαιρεσίες, όπου επιλέχτηκε το ίδιο αποτυχημένο μοντέλο το οποίο έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει δυσκολία να ανακοινωθούν ονόματα σε θέσεις ευθύνης. Κανένας δεν δέχεται να εγκαταλείψει τη θέση του, όλοι θεωρούν απολύτως επιτυχημένο το έργο τους(;), ποιο "επιτυχημένο και ποιο έργο",
άλλοι "επιλέγουν θέσεις" και δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι η όποια απόφαση θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου! Ήδη ακούγονται ονόματα νέων συμβούλων οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν ή πρόκειται…
Την ίδια στιγμή που οι γειτονικοί Δήμοι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέρες τώρα, στον Δήμο μας λίστες αλλάζουν κάθε τόσο, και η διοίκηση δεν μπορεί να καταλήξει στα τελικά ονόματα. Από τη μια γίνεται προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι «γκρινιάρηδες» οι οποίοι είχαν μείνει απέξω για να μην υπάρξουν επιπλέον κλυδωνισμοί(;) στο ασταθές βήμα της δημοτικής αρχής και από την άλλη γίνεται προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι στους αποχωρούντες, τάζοντας τους «μαγαζιά γωνία» τα οποία τώρα πια μόνο γωνία δεν είναι, μην τους μείνει και η ρετσινιά του αποτυχημένου!

Η καθυστέρηση και η αναποφασιστικότητα που παρατηρείται σε ένα απλό διαχειριστικό θέμα, δείχνουν τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας ομάδας, τα οποία φάνηκαν καθαρά στην πρώτη περίοδο διοίκησης. Και δυστυχώς ...οι αβανταδόρικες προεκλογικές διακηρύξεις με τις περίφημες μακέτες και τα ιλουστρασιόν έντυπα ήταν το προσεγμένο περιτύλιγμα της ένδειας προσώπων και δυνατοτήτων. 


Αύριο λοιπόν τα σπουδαία ...με το ερώτημα "δεν μπορεί το παιδί ή  "το καλό πράγμα αργεί να γίνει";