Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ: Η μπάλα και πάλι στην εξέδρα;



 Το δράμα των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ συνεχίζεται! Η μπάλα και πάλι στην εξέδρα;

Ενώ έχουν περάσει 15 μήνες απραξίας και οι εργαζόμενοι παραμιλούν κάτω από το "καθεστώς της ιδιότυπης ομηρίας" και ενώ είχε γίνει ανέκδοτο «σήμερα θα υπογραφεί το ένταλμα...», μαθαίνουμε ότι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΔΗΜΟΥ συναντήθηκε με το πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, δεν είναι πρόεδρος αυτή τη στιγμή μιας και έχει λήξει η θητεία του, ακούγεται στα σενάρια που διαρρέοευν,
έντονα η αλλαγή του (δεν δέχεται κανένας να αναλάβει…), και παρέλαβε κείμενο - δέσμευση, για τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ και ΒΗΜΑΤΩΝ, για τον τρόπο και χρόνο ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ του ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ.

Αν θυμόμαστε καλά το σωματείο είχε ταχθεί υπέρ της λύσης της επιχείρησης στη «συνεδρίαση» όπου αποφασίστηκε η επιτροπή λύσης! Τώρα τι έχει αλλάξει και συζητά με τον πρώην πρόεδρο και παραλαμβάνει «κείμενο –δέσμευση»;  Πιστεύουμε θα υπάρξει  επίσημη ανακοίνωση! 

Σε κάθε περίπτωση η αξιοπιστία ενός τέτοιου κείμενου στη δεδομένη χρονική στιγμή και μετά τις τόσες δεσμεύσεις και αποφάσεις τους προηγούμενους μήνες έχει θέμα, εκτός εάν υπάρχει ένα σημαντικό νέο δεδομένο το οποίο δεν γνωρίζουμε!

Η ιστορία λέει ότι τα σωματεία διεκδικούν και απαιτούν δεσμεύσεις, πόσο μάλλον αν πρόκειται για δεδουλευμένα εργαζομένων, και μάλλον αυτό έπρεπε ή πρέπει να γίνει από τη Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο δυνατά και ξεκάθαρα.

Επιπροσθέτως από εδώ και πέρα κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ήδη συστάθηκε το Παρατηρητήριο Δήμων το οποίο θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού των δήμων και των νομικών τους προσώπων και εφόσον ο προϋπολογισμός παραμένει εκτροχιασμένος για δύο τρίμηνα, τότε ο ΟΤΑ θα μπαίνει σε καθεστώς επιτροπείας και θα λαμβάνει υποχρεωτικά μέτρα, αύξηση δημοτικών τελών, απολύσεις κλείσιμο επιχειρήσεων κ.λπ. Άρα ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα!

Κλείνοντας θυμίζουμε, σ' όλους που τους αρέσει να συζητούν και να συζητούν ...μήνες τώρα,
ότι πίσω από τις συζητήσεις υπάρχουν άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις. Άνθρωποι που για 15 μήνες καρτερικά υπομένουν και περιμένουν. Άνθρωποι που θέλουν να μάθουν ένα καλό νέο και να γελάσουν πάλι. Ο τετραγωνισμός του κύκλου μπορεί να περιμένει ακόμα και εάν περιγράφεται σε 15 σελίδες!