Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον Δήμο,... η Διοίκηση έχει προβλήματα...

Ένας ακόμα έμπειρος δημοτικός σύμβουλος ο Γ. Τσιρίδης, με μεγάλη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και  εποικοδομητική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ανησυχεί για την επόμενη μέρα... 


<Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον Δήμο,... 
                                                                     ... η Διοίκηση έχει προβλήματα...
Η ειδυλλιακή εικόνα που επικρατούσε τους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο καιρό.
Τα οικονομικά προβλήματα έχουν εμφανιστεί αν και ακόμα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Όμως πολύ σύντομα θα αρχίσουν καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και στον σκληρό πυρήνα του δήμου, κάτι που μέχρι τώρα ισχύει για τον περίγυρο, δηλαδή την επιχείρηση και τα νομικά πρόσωπα.
Τα προβλήματα συνοχής έχουν εμφανιστεί από πολύ νωρίς. Ο Τσούτσας και ο Χρονόπουλος είναι οι κορυφές του παγόβουνου. Όχι ότι υπάρχουν διαφωνούντες που σιωπούν, υπάρχουν όμως πολλοί που χωρίς να διαφωνούν ακόμα είναι υποψήφιοι να διαφωνήσουν ανοιχτά στο μέλλον. Τώρα υπάρχει ακόμα η δύναμη του δήμαρχου να διορίζει αντιδημάρχους και προέδρους με κρίσιμο σημείο τον εκ του νόμου ανασχηματισμό του Δεκεμβρίου 2012-Ιανουαρίου 2013. Μετά από αυτό το χρονικό σημείο η δύναμη αυτή υπόκειται σε αυξομειώσεις εξαρτώμενες από τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί. Αν ο δήμαρχος είναι ψηλά στα γκάλοπ, η δύναμη αυτή όχι μόνο παραμένει αλλά και ενισχύεται καθώς αγγίζει και τους εκτός εξουσίας που προσδοκούν να μπουν στον σχηματισμό του, αν όμως υπάρχουν αμφιβολίες για την επανεκλογή του τότε η δύναμη αυτή βαίνει μειούμενη μέχρις εξαφανίσεως.
Τα προβλήματα συνοχής έχουν να κάνουν εν πολλοίς και με τον τρόπο που ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γενικά. Έχει μια αυτοπεποίθηση που ξεκινά από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι επιτυχημένος στη ζωή του και αυτοδημιούργητος. Αυτή η αυτοπεποίθηση μέχρις ενός σημείου είναι πλεονέκτημα, όταν όμως ασκείται χωρίς αυτοσυγκράτηση και σεμνότητα, τότε γίνεται μπούμεραγκ. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος καθώς οι αντίπαλοί του πολιτικά είναι όλοι (πλην του Γιάννη Κουράκου) σε δυσχερή θέση.Όλα αυτά τα λέω από συζητήσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπαλλήλους και άλλους δημότες που γνωρίζουν ή σχετίστηκαν με τον Τζανή για πολύ ή λίγο χρόνο, Στόχος μου δεν είναι να του κάνω ψυχογράφημα ούτε να δώσω συμβουλές, απλά προσπαθώ να κάνω μια πολιτική ανάλυση που να μην στέκεται μόνο στα πολιτικά μεγέθη που καθορίζουν το πλαίσιο των ενεργειών μας αλλά να προχωρά περισσότερο στο βάθος κάνοντας ζουμ ακόμα και στις λεπτομέρειες και στους χαρακτήρες.
Καλώς ή κακώς ο Τζανής είναι ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σήμερα και θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Είτε τον θέλει κανείς για να συνεχίσει και την επόμενη τετραετία, είτε όχι, το γεγονός είναι ότι από την ικανότητά του να οραματίζεται, να διαβλέπει, να διοικεί, να διαχειρίζεται και να ακούει εξαρτάται εν πολλοίς η πορεία της πόλης μας και εν μέρει η καθημερινότητά μας, άρα έχει νόημα η ενασχόλησή μας μαζί του.Θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες...>