Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο: 24η Συνεδρίαση την 28-9-11, Τετάρτη και ώρα 17:30μ.μ.


Την Τετάρτη  28-9-11,  και ώρα 17:30μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η 24η συνεδρίαση, η δεύτερη με πρόεδρο τον κ. Μαρτάκη. Τα θέματα είναι λίγα και αυτό χρεώνεται θετικά στο νέο πρόεδρο, μόνο 13.
 Πιο σημαντικά είναι η έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ, μετά την έκθεση των δύο λογιστών που κυκλοφορεί και τις δυσκολίες πληρωμής των εργαζομένων,  η αύξηση του μετοχικού  Κεφαλαίου της εταιρείας ΚΕΚ Κερατσινίου, νομίζουμε ότι είναι η δεύτερη αύξηση σε διάστημα 9 μηνών, μια ακόμη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και μία απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη συν δημότη μας και τέλος μια ακόμη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος!
Βέβαια υπάρχουν εκκρεμή θέματα που ίσως ζητηθεί να συζητηθούν στην διαδικασία εκτός ημερησίας διάταξης, όπως η απίστευτη προχειρότητα με τη μη λειτουργία των σχολικών επιτροπών με αποτέλεσμα τις δυσκολίες στην λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η έκθεση της οικονομικής επιτροπής για το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη,
η μη παραχώρηση γραφείων, 9 μήνες μετά στις δημοτικές παρατάξεις, η  μη ανάρτηση στο site του Δήμου των πόθεν έσχες, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και η θέση της δημοτικής αρχής εναντίον της εργασιακής εφεδρείας που παρουσιάζεται από τους υποστηρικτές  ως κορυφαία επιλογή και στοχεύει απευθείας στην ψυχή των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή τη δυσχερή θέση... Ευχόμαστε καλή συνεδρίαση!    

Αναλυτικά τα θέματα προς συζήτηση είναι:
ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16ης, και 17ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, ΕΤΟΥΣ 2011. 
ΘΕΜΑ 2ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 174/48757/19-7-2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΧΑΡΑΥΓΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ».  
ΘΕΜΑ 3ο: ΑΠΑΛΛΑΓΗ Η ΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ Π.Σ., ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 4-12-2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2011.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010.

ΘΕΜΑ 6ο : ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Κ.Α.).

ΘΕΜΑ 7ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ 13ου ΚΑΙ 21ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 8ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.ΕΤ.Α.Α., ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Κ.Η.Φ.Η.

ΘΕΜΑ 9ο: 2η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011.
ΘΕΜΑ 10ο: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ 119ης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 9ης
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011.

ΘΕΜΑ 11ο: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΚ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α.Ε. –Α.Ε. Ο.Τ.Α., ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ:Α) ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙΒ) ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.


ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ.