Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Έχουν προγραμματιστεί αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κερατσίνι ;


Κάθε χρόνο, είναι μια παλιά συνήθεια, οι δήμοι  διοργανώνουν εκδηλώσεις για τις Απόκριες, με αποκορύφωμα το 3ημέρο της τελευταίας Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα!
Αυτή τη χρονιά ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας δεν έχει ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή δεν έχει έχει γίνει γνωστή. Δεν υπάρχει σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα (εδώ). 

Παλιότερα, εκτός από τα παραδοσιακά κούλουμα στο Σελεπίτσαρι ή στις Σιταποθήκες, στη Χαραυγή, στα Λιπάσματα, υπήρχε και ενδιάμεσο πρόγραμμα με μουσικά συγκροτήματα, πέταγμα χαρταετού, ακόμα και κυνήγι θησαυρού είχε διοργανωθεί για τους καρναβαλιστές!

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος που ο δήμος επέλεξε να μην προσφέρει αυτή τη μικρή, αλλά ουσιαστική για πολλούς, δυνατότητα!
Τα πρώτα χρονιά που ήταν στη διοίκηση του δήμου, φρέσκια, η δημοτική αρχή του "άλλου δρόμου" ο δήμος γιόρταζε στην "Ελεύθερη Παραλία των Λιπασμάτων" με ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες να γιορτάσουν και πρόσφερε πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί, αλλά και ζωντανή μουσική μέχρι και το έθιμο του χαρταετού τίμησε με διαγωνισμό κατασκευής χαρταετού.
Βεβαίως η δημοτική αρχή γνωρίζει τα οικονομικά του δήμου, κάνει τον προγραμματισμό της και επιλέγει τι και γιατί θα προσφέρει στους δημότες! Βέβαια, καλό είναι, να μοιράζεται και τις σκέψεις της με τους δημότες που δεν είναι μόνο για να επιλέγουν την κάθε δημοτική αρχή!

Πάντως σε όσους θέλουν ανοιχτή γιορτή οι γειτονικοί δήμοι έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις για κάθε γούστο!
Πειραιάς εδώ
Νίκαια Ρέντης εδώ   και εδώ
Πέραμα εδώ
Κορυδαλλός εδώ


από τη stagona4u:
Καρναβάλια για να γελάμε και να γλεντάμε και όχι για να βαριόμαστε και τον εαυτό μας να ξεγελάμε εδώ