Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Το "γόνιμο έδαφος" τι έγινε;

Τον Σεπτέμβριο του 2021 στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας "έτρεχε" ένα πρόγραμμα το "Γόνιμο έδαφος" εδώ.  

Το "Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα"
ήταν ένα πρόγραμμα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης δημόσιων χώρων πολιτιστικής ή/και ιστορικής σημασίας.

Μεταξύ των δράσεων του προγράμματος ήταν  και η επιλογή με ψηφοφορία ενός καλλιτεχνικού έργου
Στο τέλος του 2021 οι επισκέπτες του Πολυχώρου Λιπασμάτων είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ποιο από δύο καλλιτεχνικά έργα που επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης  θα τοποθετηθεί τελικά στον Πολυχώρο Λιπασμάτων! 
Έγιναν οι ψηφοφορίες, δόθηκε και η σχετική δημοσιότητα, αλλά το έργο δεν τοποθετήθηκε ή τοποθετήθηκε και δεν έχει γίνει αντιληπτό! 
Όταν ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες και μετά τις παρουσιάσεις και σύμφωνα με την ανακοίνωση η παραγωγή και εγκατάσταση του έργου θα ολοκληρωνόταν στις αρχές της άνοιξης του 2022!

Σε λίγες μέρες ξεκινά η άνοιξη του 2023! Έχει εγκατασταθεί το έργο, το πήρε ο αέρας, είναι σε χώρο μη ορατό, θα τοποθετηθεί στο μέλλον  ή έχουν αλλάξει τα σχέδια;
Και εάν έχουν αλλάξει τα σχέδια, μήπως κάποιος δημοτικός σύμβουλος ή υποψήφιος ή η δημοτική αρχή, μήπως λέμε, πρέπει  να ενημερώσει; 


Η τελευταία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του έργου: 
Το έργο που ψηφίστηκε είναι το έργο "Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω" του Θοδωρή Προδρομίδη!
Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες του Πολυχώρου που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι συνολικά ψήφισαν 2.026 άτομα είτε μέσω της online φόρμας είτε μέσω των ερωτηματολογίων που υπήρχαν διαθέσιμα στις καντίνες του Πολυχώρου.
Η μικρή διαφορά στο αποτέλεσμα φανερώνει ότι και τα δύο έργα αγαπήθηκαν εξίσου από τους επισκέπτες του Πολυχώρου, η ψηφοφορία ανέδειξε το έργο του Προδρομίδη με 1.024 ψήφους έναντι 1.002 ψήφων που έλαβε το έργο "Γέφυρα" της Άρτεμις Παπαγεωργίου.
Η ομάδα του προγράμματος Γόνιμο Έδαφος ευχαριστεί θερμά τους δύο καλλιτέχνες για τις προτάσεις τους και την άψογη συνεργασία τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφοφορίας καθώς και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης για την εθελοντική συμμετοχή τους, τον χρόνο τους και τις προτάσεις τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.
Η παραγωγή και εγκατάσταση του έργου θα ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης του 2022. Εδώ η ανακοίνωση