Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ανοίγουν τα σχολεία με νέο πρωτόκολλο..." Ο σώζων εαυτόν σωθήτω ";


Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων (περίπου 50.000) το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 10-01-2022!
Τα νέα δεδομένα είναι:
  • 3 σελφ τεστ για μαθητές για την πρώτη εβδομάδα μόνο. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αντί για δύο.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid test και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.
  • Καμιά αλλαγή στο απαράδεκτα υψηλό ποσοστό 50% + 1 των μολυσμένων μαθητών για να κλείσει το τμήμα του σχολείου.
Απ΄ ότι φαίνεται η επιλογή είναι να πάμε σε ανοσία της αγέλης κι όποιος αντέξει! Πριν ένα χρόνο μας έλεγαν ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν. Το νέο αφήγημα είναι ότι κολλάνε αλλά δεν νοσούν. Με δεδομένο ότι έχει επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον η οποία συνήθως ανιχνεύεται 2-3 ημέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων προβλέπεται τα σχολεία να είναι "υγειονομικές βόμβες"!

Δύο θέματα που αντιμετωπίζανε  τα σχολεία το προηγούμενο διάστημα και για τα οποία δεν υπήρξε ενημέρωση: α. η αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν και β. οδηγίες για την ώρα σίτισης στα ολοήμερα, εκεί που τα παιδιά βγάζουν τις μάσκες για να φάνε (η όμικρον μεταδίδεται αστραπιαία!)
Ακούει κανείς;