Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σχετικά με τα "ερωτηματικά ..."

Σχετικά με τις αναρτήσεις και την ανακοίνωση από τη δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" που αναφέρεται σε έργα που γίνονται στο εμπορικό λιμάνι (μπροστά από τη ΔΕΗ) με ερώτημα "τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη προβλήτα", μια σκέψη που μπορεί να βοηθήσει! ...(και τη δημοτική αρχή)  
Ίσως πρόκειται για την επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων (Λιμένας Ηρακλέους) και το θέμα ήταν γνωστό και είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο (εδώ). Τότε το δημοτικό συμβούλιο είχε απορρίψει συνολικά το master plan του ΟΛΠ.  
Βέβαια στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού υπήρχαν και υποχρεωτικές επενδύσεις που έπρεπε να γίνουν για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών. Τελευταία το θέμα αυτό ξεμπλόκαρε, τον περασμένο Σεπτέμβριο(εδώ)! Μήπως αυτή η επέκταση ήταν στις υποχρεωτικές επενδύσεις; Οπότε όλα πήραν τον δρόμο τους! Η δημοτική αρχή τι λέει; 
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να το δουν οι αρμόδιοι, και να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση! Να γνωρίζουν και οι δημότες της πόλης!

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Κερατσίνι- Δραπετσώνα #αλλάζουμε":
<Ερωτηματικά προκαλούν φωτογραφίες και ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκαν στο site e peiraias, και οι οποίες αφορούν έργα που γίνονται προέκτασης της προβλήτας της Cosco, προς την πλευρά της θάλασσας, ακριβώς στην προέκταση του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Είναι δεδομένη η θέση μας ότι η πόλη μας δεν αντέχει καμία περαιτέρω επιβάρυνση, από καμία δραστηριότητα.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ζητήσουμε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη προβλήτα. Αν υπάρχει ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, με δεδομένο ότι μόλις πριν από ένα μήνα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosco!>








Φωτογραφία αρχείου εδω
















Οι εικόνες είναι από την παρουσίαση
"Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) της ΟΛΠ ΑΕ"
    εδώ