Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα καζάνια

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πειραιά οργανώνουν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα καζάνια της Oil-One με σύνθημα 
"ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ"

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειριαιά "η Πρόοδος" για την συμμετοχή στην κινητοποίηση κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τα μέλη του για τις δυο τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου. 

Ακόμα ο σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της πόλης το Σάββατο 5 Μαΐου.
 
Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά  "η Πρόοδος"
Όχι στα καζάνια. Διεκδικούμε τη ζωή!

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 
Πέμπτη 3 Μαΐου, 12 το μεσημέρι, έξω από τα Καζάνια της Oil-One.
Σάββατο 5 Μαΐου έξω από τα Καζάνια της Oil-One.

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια κλείσανε τα εργοστάσια της περιοχής. Μαζί με τη θλιβερή πρωτιά στους καρκίνους και την αφόρητη δυσοσμία τους, πήρανε και χιλιάδες θέσεις εργασίας, «δώρο» στους νέους «παράδεισους» κακοπληρωμένης εργασίας.
 Εμείς, κάτοικοι αυτής της γωνιάς της πόλης, πιστέψαμε πως τουλάχιστον θα ανασαίνουμε στους καιρούς της αποβιομηχάνισης. Για είκοσι σχεδόν χρόνια βλέπαμε κλειστό το δρόμο για την παραλία, αλλά δεν σκουπίζαμε πια θειάφι στις αυλές και στα μπαλκόνια μας.
​Κι όμως…, λίγο πριν δούμε το δρόμο για την παραλία να ανοίγει και μια πρωτόγνωρη βόλτα στη θάλασσα να εμφανίζεται στις γειτονιές μας, η βρώμα ήταν και πάλι εδώ. Έμπαινε και μπαίνει ξανά στα σπίτια μας από τις χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα. Μόνο που τώρα δεν φέρνει μαζί της τις δουλειές του παρελθόντος. 
  Ολόκληρη η ανκοίνωση εδώ