Κυριακή 29 Απριλίου 2018

"Το πλανάσθαι ανθρώπινον" ή αλλιώς "...ο καθένας ακούει εκείνο που θέλει!"

Τέλος πάντων, επειδή το "Δραπετσίνι" δημοσίευσε την είδηση- κάλεσμα για την κινητοποίηση του Σαββάτου (εδώ) και επειδή αναρτήθηκε, και κοινοποιήθηκε στο email,  σχόλιο του Ζαχ. Ζούπη με τίτλο "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ", το οποίο δημοσιεύετε παρακάτω, ενημερώνουμε ότι η αναπαραγωγή της είδησης δεν οφείλετε σε άγνοια ή σύγχυση ή σε προσπάθεια παραπλάνησης, αλλά στην ανάγκη να διαδοθεί σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους μία κινητοποίηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
 Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους, ότι με επιστολή του ο δήμαρχος κάλεσε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους φορείς και συλλόγους της πόλης για να αποφασίσουν όλοι μαζί την κλιμάκωση των αντιδράσεών. Ο δήμαρχος είναι επικεφαλής της δημοτικής αρχής και επικεφαλής του "άλλου δρόμου" και δύσκολα διαχωρίζεται η μία ιδιότητα από την άλλη. 
Σε κάθε περίπτωση, για το "Δραπετσίνι" η επιτυχία της όποιας κινητοποίησης, για ένα  θέμα το οποίο επηρεάζει τις ζωές μας, είναι το ζητούμενο και τίποτα άλλο...

Σχόλιο Ζαχαρία Ζούπη
Διαβάζω σε σελίδες στο fb, σε blogs και siteς, ότι το Σάββατο 5 Μαίου η Δημοτική Αρχή οργανώνει κινητοποίηση κατά των ρυπογόνων εστιών στον χώρο των Λιπασμάτων !
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η αναπαραγωγή αυτής της είδησης αυτού του καλέσματος ίσως οφείλεται σε άγνοια ή σε σύγχυση ή και σε προσπάθεια παραπλάνησης.
Την συγκέντρωση, όπως δεν κρύβουν άλλωστε, την οργανώνει η Δημοτική Κίνηση " ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" που έχει επικεφαλής τον Δήμαρχο. Το τελευταίο δεν σημαίνει ότι είναι κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής. Είναι μια στενά παραταξιακή πρωτοβουλία που υπονομεύει μια μεγάλη συσπείρωση του λαού. 

Άρα όποιος θέλει, ασφαλώς μπορεί να πάει. Να ξέρει όμως ότι συμμετέχει σε εκδήλωση του "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ" και όχι του Δήμου. Δεν θα βαφτίσουμε και το κρέας ψάρι. Να γνωρίζει επίσης, ότι με τυχόν συμμετοχή του ενθαρρύνει τον Δήμαρχο να κάνει ότι θέλει, να υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, να μετατρέπει ένα αγώνα που θα έπρεπε να οργανώσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο προσωπικών κινήσεων για ιδιοτελείς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
Την πόλη τη διοικεί το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δεν συζήτησε για το θέμα, δεν έχει καμία απόφαση, δε συζήτησε για την σύσκεψη καν με τους φορείς, δεν έχει πάρει καμία απόφαση για κινητοποίηση. Φαντάζομαι να είναι σαφές τι συμβαίνει τώρα πια και να διορθωθούν λάθος ειδήσεις.
Εγώ και η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" θα ενημερώσουμε τους δημότες για αυτό, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο ότι διασπά το μέτωπο του αγώνα για την απελευθέρωση χώρων και να προχωρήσει η Ανάπλαση όπως την ονειρευόμασταν, για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
Και αυτός και όλοι μας κρινόμαστε...