Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Υπόμνημα για τα προβλήματα της Χαραυγής

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής με υπόμνημα που κατέθεσε προς τη δημοτική αρχή ζητά απαντήσεις για προβλήματα της πλέον εγκαταλειμένης περιοχής του Κερατσινίου, της Χαραυγής!
"1. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εδώ και μήνες, κατόπιν ερωτήσεων του προέδρου, έχετε ενημερώσει τον σύλλογο ότι το ζήτημα της αλλαγής, της συγκοινωνίας έχει περάσει από τα συμβούλια της Περιφέρειας, του Δήμου και της Ο.Σ.Υ. και ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ ώστε να υλοποιηθεί η αλλαγή των δρομολογίων των γραμμών 832-833. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις. Ρωτάμε πότε προβλέπετε να ξεκινήσουν.
2. ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
Ζητάμε την μονοδρόμηση, μετα από αιτημα των κατοίκων, των οδών: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ- ΤΑΛΑΝΤΟΥ- ΑΝΔ.ΜΙΑΟΥΛΗ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΒΟΣΠΟΡΟΥ από την οδό ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ έως την οδό ΙΘΑΚΗΣ. (παραθέτουμε γράφημα).
3. ΛΑΚΟΥΒΕΣ 
Υπάρχουν λακκούβες που χρειάζονται επισκευή. Τα σημεία αυτά είναι: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ - ΑΝΔ. ΜΙΑΟΥΛΗ & ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ & ΕΥΡΩΤΑ
4. ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ 
Έχουμε ζητήσει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για σκυλιά ώστε να μην ρυπαίνεται η πλατεία ΠΟΝΤΟΥ. Πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει χαμηλά στην οδό ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ μετά την πλατεία ΠΟΝΤΟΥ.
5. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ 
Γνωρίζουμε για το πρόγραμμα ανάπλασης παιδικών χαρών και ότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται οι παιδικές χαρές της οδού ΜΥΚΗΝΩΝ και της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Πότε προβλέπετε να ξεκινήσει η ανάπλαση; Επίσης έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν παγκάκια στην παιδική χαρά της πλατείας ΠΟΝΤΟΥ.
6. ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΔΩΝ 
Έχουμε στείλει αίτημα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ( με ημερομηνία 20/9/2016) για να τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση στις οδούς ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ και ΜΗΤΡ. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ. Σημειώνουμε ότι εκεί υπάρχει το 4o Δημοτικό Σχολείο.
7. ΦΩΤΙΣΜΟΣ 
Ο φωτισμός στους δρόμους της ΧΑΡΑΥΓΗΣ είναι ανεπαρκής. Χρειάζεται τοποθέτηση δυνατότερων λαμπτήρων. Επίσης στην οδό ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ από την οδό ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ έως την οδό ΠΡΟΥΣΣΗΣ ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σημειώνουμε ότι στο κομμάτι αυτό υπάρχει ποδοσφαιρικό γήπεδο, το 5ο Γυμνάσιο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, γήπεδο 5χ5 ,πάρκο.
8. ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΟ 
Έξω από τον σύλλογο, όπως γνωρίζετε, υπάρχει κτίσμα Παρατηρητήριο- Πυροβολείο το οποίο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ( είναι ενημερωμένη η υπηρεσία καθαριότητας). Η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα. Θα πρέπει να μπουν κάγκελα για να μην είναι προσβάσιμο.
9. ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Έχουμε ζητήσει την μεταφορά και την κατασκευή μνημείου από την οδό ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ στην οδό ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ. 
Τα αιτήματα μας νομίζουμε ότι είναι εφικτά να γίνουν χωρίς μεγάλο κόστος. Περιμένουμε τις απαντήσεις σας, αν είναι εύκολο γραπτές."