Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνει Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ιδεών, με τίτλο: «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 640 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΕΝΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ» .
Η περιοχή αυτή, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου, ανήκει διοικητικά στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ( το μεγαλύτερο μέρος στον τέως δήμο Δραπετσώνας και μικρό μέρος στον τέως δήμο Κερατσινίου), ευρίσκεται δε σε επαφή με τον λιμένα του Πειραιά. 
Μετά από την πάροδο πολλών ετών και την παύση πλέον των περισσότερων βιομηχανικών δραστηριοτήτων που είχαν εγκατασταθεί κατά το παρελθόν στην περιοχή, η αναζωογόνηση και η ανάπτυξη της περιοχής αυτής αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις και ευκαιρίες με καίριες οικονομικές- κοινωνικές-περιβαλλοντικές προεκτάσεις όχι μόνο για τον Πειραιά και την Αττική , αλλά για όλη τη Χώρα .

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συγκέντρωση επεξεργασμένων επιστημονικών ιδεών με στόχο την διερεύνηση και αποσαφήνιση της μελετητικής παρέμβασης στη περιοχή των 640 στρεμμάτων της πρώην λιμενο-βιομηχανικής περιοχής του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, και εξ αυτών την επιλογή των επικρατέστερων ιδεών – προτάσεων για την ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να δοθεί η μελετητική κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός αισθητικά βελτιωμένου περιβάλλοντος με ποικιλία χρήσεων και δράσεων. Το αποτέλεσμα θα είναι η οπτική και χρηστική αναβάθμιση της περιοχής και του αστικού τοπίου, προς όφελος του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Διοργανώτρια Αρχή του Διαγωνισμού η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Ιστοσελίδα : www.patt.gov.gr

Αρμόδια υπηρεσία που θα διεξάγει το διαγωνισμό είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Διεύθυνση: ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 14-16. 18531, ΠΕΙΡΑΙΑΣ.
Τηλ. : 213 2073745 – 213 2073707 , Fax : 213 2073733 , E-mail : dtexnikon.p@patt.gov.gr

Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων του Διαγωνισμού ορίζεται η 24 - 01 - 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 .
Ακολουθούν Τα τεύχη του Διαγωνισμού (περίληψη Προκήρυξης, Προκήρυξη, Φάκελος Διαγωνισμού , Τοπογραφική αποτύπωση).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ